Nieuwe generatie AC-aandrijvingen: De OMRON M1

OMRON M1

Wanneer je denkt aan vooruitgang in de wereld van AC-aandrijvingen, is OMRON vaak een naam die op de voorgrond treedt. Als een erkend pionier in industriële automatisering heeft OMRON onlangs hun nieuwste toevoeging onthuld: de geïntegreerde totaaloplossing voor AC-aandrijvingen, de OMRON M1. Deze oplossing gaat verder dan de traditionele verwachtingen en biedt geavanceerde systeemintegratie die een nieuw tijdperk van flexibel, efficiënt en ruimtebesparend machineontwerp mogelijk maakt.

Karakteristieken en mogelijkheden van de OMRON M1

De OMRON M1 is niet zomaar een andere AC-aandrijvingsoplossing. Het presenteert functies en functionaliteiten die een mijlpaal vormen in motorregeling en aandrijftechnologie. Er is een verruiming in de keuzemogelijkheden voor motoren, zoals standaard inductiemotoren, permanente-magneetmotoren, PM-motoren met directe aandrijving en unieke motoren zoals trommelmotoren. Dankzij de automatische afstemmingsfunctie van OMRON’s Sysmac Studio kunnen motorparameters zonder moeite worden aangepast. En voor de techneuten onder ons: deze oplossing biedt een indrukwekkend koppelvermogen van 200% bij 0 Hz.

Connectiviteit en integratie

De geïntegreerde totaaloplossing zet een nieuwe standaard voor connectiviteit. Met ondersteuning voor Modbus- en EtherCAT-communicatieprotocollen garandeert het naadloze verbindingen en een soepele interoperabiliteit met diverse industriële automatiseringssystemen. Bovendien zorgt de flexibele configuratie voor EtherCAT, met ringtopologieën, voor gestroomlijnde integratie en datatransmissie zonder haperingen.

Sysmac Studio en motorregelingsmogelijkheden

Voor degenen die graag aan de knoppen zitten, wordt de Sysmac Studio Integrated Development Environment een welkome aanvulling. Deze gebruiksvriendelijke softwaretool stelt je in staat om met gemak systemen te configureren, bewaken en beheren. Dit, samen met gevarieerde motorregelingsfuncties zoals toerental-, koppel- en precieze positieregeling, plaatst de OMRON M1 in een klasse apart.

OMRON M1 – Veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid blijft een topprioriteit voor OMRON. Met de veiligheidsstop 0-functionaliteit en Safe Torque Off-mogelijkheid die voldoet aan SIL3 PLe-normen, biedt de M1 zowel bedrade als Fail-Safe over EtherCAT opties. Deze geïntegreerde totaaloplossing beschikt ook over specifieke energiebesparende functies, waarmee je niet alleen het milieu een dienst bewijst maar ook bedrijfskosten drukt. En voor degenen die bezorgd zijn over de levensduur? De printplaat van de M1 is gecoat om stof- en vochtbestendig te zijn, wat zorgt voor betrouwbare prestaties in zelfs de meest uitdagende industriële omgevingen.

Een belofte van kwaliteit

OMRON’s toewijding aan kwaliteit is onwankelbaar. Ze bieden een garantie van 10 jaar voor onderhoudsvrije werking van de M1, wat het vertrouwen onderstreept dat ze hebben in hun product. De reeks certificeringen, waaronder CE, UKCA, cULus, KC, RCM en RoHS, getuigt verder van hun commitment om te voldoen aan internationale veiligheids- en milieuvoorschriften.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie