Olmia Robotics ontvangt groeikapitaal van F3 Capital

Snelle groei grafiek Ketentheater Private Equity

Olmia Robotics krijgt investering voor groei

Olmia Robotics is een snelgroeiende system integrator van industriële automatiseringsoplossingen op basis van collaboratieve robot technologie. Collaboratieve robots – of cobots – zijn een betaalbare oplossing om processen te automatiseren en medewerkers te ondersteunen. Cobots zijn relatief klein, inzetbaar op verschillende plekken, in staat om uiteenlopende taken uit te voeren en bovenal veilig. De investering van F3 Capital stelt Olmia in staat de organisatie verder op te schalen, en te investeren in commerciële slagkracht en product & technologieontwikkeling.

Peter van Olm, Algemeen Directeur van Olmia Robotics: ‘Olmia is hard gegroeid de afgelopen jaren. Steeds meer MKB bedrijven zien de voordelen van cobots als automatiseringsoplossingen en bovendien gaan de ontwikkelingen van cobot-technologie heel hard. We zijn blij dat we – met F3 als partner – in staat zijn onze positie in de markt te verstevigen.’

Olmia heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt sinds de oprichting 5 jaar geleden. De cobotmarkt is sterk in ontwikkeling en groeit met 40% per jaar.

F3 Capital is een ondernemende investeringsmaatschappij die investeert is goed gepositioneerde ondernemingen actief in snelgroeiende industrieën. F3 Capital committeert significant kapitaal aan ondernemingen om de groeiagenda van bedrijven te financieren.

Maarten Reef, Investment Director van F3 Capital: ‘We zijn enthousiast over de cobotmarkt en erg onder de indruk van de groei die Olmia heeft weten te realiseren onder de bezielende leiding van management. We kijken er naar uit om met het team van Olmia samen te werken aan verdere groei. F3 heeft de ambitie om verder te investeren in ondernemingen die actief zijn in de industriële automatiseringsmarkt.’

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.