NTS realiseert tweede recordjaar op rij

NTS

NTS Group uit Eindhoven heeft in 2022 een recordomzet van €412 miljoen geboekt. Daarmee realiseert de eerstelijnstoeleverancier in de hightechmaakindustrie een tweede recordjaaromzet op rij. CEO Tjarko Bouman kijkt met trots terug op 2022. “Het is mooi om te zien hoe klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid en uitbreiding perfect samen komen in de financiële resultaten. 2022 was in alle opzichten een geslaagd jaar voor NTS.”

412 miljoen euro omzet

Met een omzet van 412 miljoen euro realiseerde het bedrijf in 2022 een groei van 30% ten opzichte van 2021. Dit is veruit sterker dan de verwachte groei van ongeveer 15%. Deze cijfers zijn volgens CEO Tjarko Bouman te verklaren door een combinatie van marktgroei, klantbetrokkenheid en het doen van de juiste investeringen.

Bouman: “Marktgroei speelt logischerwijs een belangrijke rol. Maar door de aanscherping van onze strategie, waarin we focussen op het vergroten van klantbetrokkenheid, zijn we beter in staat ons te verdiepen in de uitdagingen van onze klanten en hen proactief te ontzorgen. Ook is de groei een gevolg van de forse investeringen in ons machinepark en in de werving en opleiding van onze collega’s.”

Kwantitatieve en kwalitatieve groei NTS

De forse investeringen dragen bij aan de wereldwijde groei van NTS. Zo breidde het hightechbedrijf het afgelopen jaar de locaties in onder andere Eindhoven, Shanghai en Tsjechië verder uit, zowel in vierkante meters als in het machinepark. Behalve dat wordt er ook op twee locaties volledige nieuwbouw gerealiseerd. Bouman: “Het is goed om te zien dat we over alle vestigingen en regio’s groei realiseren. Zo behouden we de balans in ons portfolio, en groeien we niet alleen in cijfers, maar maken we ook wereldwijd een verdiepingsslag.”

De mondiale aanwezigheid en betrokkenheid zorgt namelijk voor een vergroot klantpartnerschap. Dit resulteert voor NTS, naast een toename in productiewerk, in een grotere rol tijdens de ontwikkelingsfase. Hiermee is er voor NTS meer ruimte om vanuit hun diepgaande expertise klanten te ondersteunen in ontwerp- en ontwikkelprocessen, en hen volledig te ontzorgen. Een consequentie hiervan is dat het aantrekken van goede vakmensen nog belangrijker wordt.

Semiconductor- en analytical markt

Na een aanscherping van de strategische koers in 2020, legt het hightechbedrijf een nadrukkelijke focus op de semiconductor- en analytical markt. Over het algemeen leidt de forse groei van NTS tot een belangrijkere rol in zowel de semiconductor- als de analytical supply chain. Toch verschillen de prognoses voor 2023 in deze markten.

Op dit moment wordt NTS geconfronteerd met een wereldwijde tijdelijke daling in de semiconductormarkt. “De tijdelijke daling zien we als kans om ons voor te bereiden op komende groei”, aldus Bouman. Ondanks deze tijdelijke daling, ziet NTS op lange termijn verdere groei in de semiconductormarkt. Op de analytical markt blijft het aandeel van NTS sterk. De groeiende vraag naar analytische apparatuur voor mondiale uitdagingen – zoals klimaatverandering, vergrijzing, de energiecrisis en voedselproductie –, ligt daaraan ten grondslag.

NTS blijft groeien

Al met al is er over de volledige breedte van de organisatie sprake van een verdiepingsslag, mede door het intensievere klantcontact in de ontwerp- en ontwikkelfase. Hierdoor voegt NTS vanuit brede en diepgaande expertise waarde toe in de gehele projectcyclus – een ontwikkeling die de basis vormt voor de verdere groei van het bedrijf.

Om deze groei tegemoet te komen en klanttevredenheid te borgen, blijft NTS, gesteund door de Wintermans-familie als 100%-aandeelhouder, wereldwijd investeren in gebouwen, machines en personeel. Zo kijkt het bedrijf in 2023 uit naar de opening van twee nieuwe productielocaties, in Drachten en in Singapore. Ook ligt de focus voor NTS het aankomend jaar op het aantrekken van nog meer juiste vakmensen. NTS telt momenteel circa 1800 medewerkers. Met de investeringen in zowel mens als kapitaal zet het bedrijf een volgende stap in capaciteit, en bereidt het zich voor op een verdere groei in de toekomst.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.