NLHydrogen Branchevereniging gelanceerd

branchevereniging voor waterstof NLHydrogen

Op donderdag 25 mei 2023 vond in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag een bijzondere gebeurtenis plaats. In een sfeer van uitbundigheid werd de nieuwe branchevereniging voor waterstof, NLHydrogen, officieel geïntroduceerd aan het publiek. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de gloednieuwe directeur van NLHydrogen, Alice Krekt, en minister Rob Jetten van Klimaat en Energie, die gezamenlijk de naam en het logo van de organisatie onthulden.

De branchevereniging voor waterstof NLHydrogen heeft een brede focus en is bedoeld om bedrijven te vertegenwoordigen uit de gehele waterstofketen. De organisatie streeft ernaar om zowel sectoren die van waterstof afhankelijk zijn als bedrijven die actief zijn in de productie en import van waterstof te omvatten. Met de komst van deze branchevereniging voor waterstof heeft de snelgroeiende waterstofeconomie in Nederland nu een professionele vertegenwoordigende organisatie met een divers ledenbestand, een actief bestuur, staf en een fysieke werklocatie. Dit betekent ook het einde van het bestaan van het informele H2-Platform.

De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 150 mensen, waaronder vertegenwoordigers van verschillende sectoren, overheid en maatschappelijke organisaties. Na de onthulling van de naam, het logo, de website en de sociale media kanalen van de branchevereniging voor waterstof, werd er een symposium georganiseerd. Onder leiding van de dagvoorzitter gaven directeuren en voorzitters van diverse NGO’s en brancheorganisaties, evenals direct betrokken ministeries, hun inzichten over de grootste uitdagingen bij het implementeren van duurzame waterstof.

In het huidige tijdperk van energietransitie speelt waterstof een cruciale rol. De toepassingsmogelijkheden van waterstof zijn immens, variërend van dienen als halfproduct en energiedrager in de industrie tot brandstof voor transport. De branchevereniging voor waterstof NLHydrogen is opgericht met de intentie om de bedrijven die actief zijn op het gebied van waterstof te ondersteunen bij hun pionierswerk. Met deze branchevereniging, die specifiek is opgericht voor waterstof in Nederland, hoopt men deze bedrijven te helpen om zich verder te ontwikkelen en innovatieve oplossingen in de sector te realiseren.

In een wereld waar duurzame energie steeds belangrijker wordt, is de oprichting van NLHydrogen als branchevereniging voor waterstof een belangrijke stap. Het biedt een platform voor alle belanghebbenden in de waterstofsector om samen te werken aan het realiseren van de energietransitie in Nederland.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Erik de Jong (Advercom)

Erik bevindt zich al ruim 18 jaar in de uitgeefwereld, was betrokken bij onder meer het industriële automatiseringsvakblad Automatie|PMA en het vakblad Vision+Robotics. Samen met Yuk Chi Kan heeft hij in 2020 het online nieuwsplatform IndustrieVandaag opgezet.
Lees meer van: Erik de Jong (Advercom)

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.