Nieuwe veiligheidsfuncties in servo drives en Digital Twin

Servo drives

Onder de vlag van “We Max Up Your Automation” heeft SIGMATEK niet alleen haar productlijn uitgebreid, maar ook significant haar huidige assortiment geoptimaliseerd. Een topprioriteit hierbij is flexibiliteit en gebruiksgemak bij het inzetten van een toepassing. Een belangrijk voorbeeld hiervan werd onlangs onthuld op de SPS in Neurenberg. Daar werden de geavanceerde en TÜV-gecertificeerde veiligheidsfuncties van de MDD 2000 servo drives geïntroduceerd. Deze drives koppelen hoge prestaties aan optimale veiligheid.

Servo drives met hoge vermogensdichtheid en flexibiliteit

De DIAS-Drive 2000-serie van SIGMATEK kenmerkt zich door een combinatie van hoge vermogensdichtheid en flexibiliteit voor servomotorbesturing, gehuld in een compact ontwerp. Wat opmerkelijk is, zijn de nieuwe veiligheidsfuncties die nu zijn geïntegreerd in deze MDD 2000 servo drives. Zo zijn er naast reeds bestaande functies als Safe Torque Off (STO) en Safe Brake Control (SBC) twaalf aanvullende veiligheidsfuncties toegevoegd. Hieronder functies voor veilige snelheid en draairichting, allemaal SIL 3, PL e, Cat. 4 en TÜV gecertificeerd.

Efficiëntie en prestaties met Digital Twin in LASAL

Parallel aan de verbeteringen in de servo drives, stimuleert de modelgebaseerde ontwikkeling met Digital Twin machinebouwers om in kortere tijd superieure machines te construeren. Door samen met 3D-modellen van de mechanica een complete Digital Twin te creëren voor fysica-gebaseerde 3D-simulatie, krijgen engineers een valide platform voor softwareontwikkeling, elektrische planning en machineontwerp.

De voordelen van deze benadering zijn evident. Je kunt je ontwikkelingsproces parallelliseren en versnellen, en hoeft niet te wachten op de daadwerkelijke hardware voordat je gaat finetunen en testen. Eerst simuleert de Digital Twin in LASAL de echte machine of het systeem volledig. Daarna worden de programma’s overgezet naar de echte besturingshardware. Hierdoor wordt de ontwikkelingstijd korter. Bovendien is nabewerking niet meer nodig.

Deze innovaties, ondersteund door SIGMATEK’s recente aanwezigheid op evenementen zoals de SPS-IPC-DRIVES in Neurenberg, bevestigen de voortdurende inzet van het bedrijf om engineers te voorzien van geavanceerde en efficiënte oplossingen. Meer informatie bij SigmaControl.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie