Nieuwe universele cobot beladingscel van Romias blinkt uit in eenvoud

Romias Robotics

Juist nu metaalbedrijven aanhoudend te maken hebben met een tekort aan personeel en daarom op zoek zijn naar oplossingen om eenvoudige taken te automatiseren, brengt Romias Robotics de multifunctioneel inzetbare beladingscel UniFlex op de markt. De UniFlex is een kant-en-klare cobot-automatiseringscel, die routinetaken zoals machinelading uit handen neemt, maar ook inzetbaar is voor schuur-, slijp-, én polijstbewerkingen.

Automatiseringsspecialist Romias Robotics

Romias Robotics is gespecialiseerd in ontwikkeling van slimme klantspecifieke industriële automatiseringsoplossingen voor de metaalproductie, die uitblinken in gebruiksvriendelijke en snelle programmering, gebaseerd op drag & drop programming. Ook de UniFlex is zo’n typische Powered by Romias automatiseringsoplossing, die door het hoge bedieningsgemak en brede instelbereik al rendabel inzetbaar is bij kleine seriegroottes.

Investeren in automatisering

“Investeren in automatisering is de meest voor de hand liggende optie om het personeelstekort op te vangen,” zegt Jeroen Foekens van Romias Robotics. “Automatisering biedt een extra helpende hand om repeterende taken over te nemen, met de mogelijkheid om ook na werktijd door te kunnen produceren. Met de UniFlex bieden we een laagdrempelige automatiseringsoplossing voor MKB bedrijven. Hij kan machines be- en ontladen, maar ook schuren slijpen én polijsten. Eigenlijk alles wat je met één hand op de rug kan, kan de UniFlex van je overnemen.”

Snel aan de slag

“Vooral MKB bedrijven zien echter nog vaak op tegen de programmering. De UniFlex maakt gebruik van een Fanuc cobot, die voor makkelijk toegankelijk is. Klanten kunnen hem zelf configureren, plaatsen en gebruiken. Je hoeft geen expert te zijn in automatisering. Na een korte cursus van een Romias specialist kan iedereen deze cobot programmeren. Als je met een smartphone overweg kunt, kun je ook deze cobot bedienen,’’ volgens Jeroen.

De voordelen van de UniFlex op een rij

  • Hoog gebruiksgemak, Powered by Romias Robotics
  • Be- en ontlading van bewerkingscentra
  • Kant-en-klaar inzetbaar
  • Korte wisseltijden tussen verschillende jobs
  • Met een palletwagen eenvoudig te verplaatsen
  • Universeel te programmeren

Alle oplossingen zijn online te bestellen

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie