Nieuwe UHF RFID Reader van Pepperl+Fuchs

RFID Reader

IO-Link heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld binnen de sector en heeft zijn positie versterkt als een toonaangevende interface. Deze sterke opmars is grotendeels te danken aan de gestandaardiseerde interface die een eenvoudige en uniforme integratie van diverse sensoren mogelijk maakt. Snelle installatie en eenvoudige veldvervanging zijn extra voordelen die IO-Link tot een aantrekkelijke optie maken. Nu wordt het bestaande HF RFID-assortiment (13,56 MHz) voor IO-Link verrijkt met de toevoeging van een UHF RFID Reader.

Pepperl+Fuchs vult met de IUT-F191-IO-V1 zijn bestaande HF en UHF RFID-systemen aan. Deze UHF RFID Reader wordt toegepast in situaties waar het detectiebereik van HF-systemen niet meer voldoet, of waar gebruikers een voorkeur hebben voor een UHF RFID Reader. Dit laatste komt vaak voor in situaties waarin al een UHF oplossing in gebruik is en het niet haalbaar is om deze te veranderen. In veel toepassingen zijn lees-/schrijfafstanden van ongeveer 1 meter toereikend.

De IO-Link-interface van de IUT-F191-IO-V1 maakt een eenvoudige en kosteneffectieve integratie in bestaande IO-Link-netwerken mogelijk. Dit draagt bij aan een snelle inbedrijfstelling en eenvoudige uitwisselbaarheid. Bovendien maakt de ‘Easy Mode’, die ook aanwezig is in de HF RFID lees-/schrijfapparaten met IO-Link, programmeren toegankelijker en stelt het gebruikers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot UHF RFID-toepassingen. Voor degenen die meer geavanceerde mogelijkheden nodig hebben, biedt de ‘Expert Mode’ aanvullende opties.

Een voorbeeld van de toepassing van de UHF RFID Reader is te vinden in de intralogistiek. Hier moeten aangeleverde materialen aan machines geïdentificeerd worden voordat ze verder kunnen worden verwerkt. Pas na deze identificatiestap kunnen de materialen verder worden verwerkt. Deze procedure helpt fouten te voorkomen, die anders de productieprocessen zouden kunnen verstoren. Het stelt bedrijven ook in staat om producten gedurende het gehele productieproces continu te traceren.

Andere mogelijke toepassingen voor de IUT-F191-IO-V1 zijn te vinden op transportbanden of in geautomatiseerde opslagsystemen. Op deze plekken wordt IO-Link al gebruikt voor de aansluiting van andere sensortechnologieën en -systemen. Het potentieel van de IUT-F191-IO-V1 in dergelijke omgevingen is groot, en kan aanzienlijke voordelen bieden op het gebied van efficiëntie en effectiviteit van productie- en logistieke processen.

Daarbij komt nog de toegevoegde waarde van de uniforme integratiemogelijkheid, vooral op plaatsen waar IO-Link al in gebruik is. Dit stelt bedrijven in staat om de nieuwe UHF RFID Reader naadloos op te nemen in hun bestaande infrastructuur, wat resulteert in besparingen op tijd en kosten voor installatie en training.

De veelzijdigheid van de IUT-F191-IO-V1 breidt zich verder uit met de implementatie van de ‘Easy Mode’ en ‘Expert Mode’. Met de ‘Easy Mode’ kunnen zelfs gebruikers met weinig ervaring in de bediening van UHF RFID-toepassingen de nieuwe UHF RFID Reader effectief gebruiken. Voor meer ervaren gebruikers of complexere operaties biedt de ‘Expert Mode’ een reeks geavanceerdere opties, waardoor de UHF RFID Reader geschikt is voor een breed scala aan toepassingen en gebruikers.

Dit alles bij elkaar genomen plaatst Pepperl+Fuchs’ IUT-F191-IO-V1 zich in een gunstige positie binnen de sector. Het apparaat combineert het beste van zowel HF als UHF technologieën, biedt flexibiliteit in termen van integratie en gebruik, en draagt bij aan een hogere productiviteit en efficiëntie in diverse industriële omgevingen.

Meer informatie bij Pepperl+Fuchs

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.