Nieuwe Smooth Flow-serie met FP 7 en FP 25 vloeistofpompen van KNF

Vloeistofpompen

KNF heeft haar nieuwe vloeistofpompen geintroduceerd: de FP 7 en FP 25 pompen van KNF. Deze pompen markeren een significante vooruitgang in de pomptechnologie, door de voordelen van verschillende pomptypen te combineren in één efficiënte, betrouwbare oplossing. Deze innovatieve producten zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van complexe en veeleisende toepassingen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor ingenieurs die op zoek zijn naar de beste vloeistofpomp-oplossingen.

Geavanceerde KNF-vloeistofpomptechnologie in de FP 7 en FP 25

De FP 7 en FP 25 zijn de nieuwste toevoegingen aan de FP-serie van KNF, ontworpen om naadloos te integreren in een verscheidenheid aan toepassingen. Deze vloeistofpompen onderscheiden zich door hun ingebouwde demper, die zorgt voor een soepele, bijna pulsatievrije flow. Dit minimaliseert wrijving in de slangen en voorkomt de vorming van bellen, wat essentieel is voor het betrouwbaar transporteren van vloeistoffen. De geavanceerde 4-puntskleppen zorgen voor betrouwbare zelfaanzuiging, zelfs bij lagere motorsnelheden, en de digitale BLDC-motor biedt precieze aansturing, waardoor de pompen optimaal kunnen worden afgestemd op specifieke toepassingen.

Vloeistofpompen voor vele toepassingen

De pompen zijn ontworpen om te presteren in een breed scala aan toepassingen. De FP 7, met een nominaal debiet van 70 ml/min en een maximale druk van 10 mH2O, is ideaal voor minder veeleisende toepassingen. De FP 25, daarentegen, heeft een hoger nominaal debiet van 250 ml/min, waardoor hij geschikt is voor toepassingen die een hogere flow vereisen. Beide modellen delen dezelfde geavanceerde kenmerken, zoals de geïntegreerde demper en de instelbare BLDC-motor, wat ze uiterst veelzijdig maakt.

Maximaliseren van de efficiency door maatwerk

Een van de belangrijkste voordelen van de FP 7 en FP 25 pompen is hun aanpasbaarheid.
KNF stelt uitgebreide aanpassingsopties beschikbaar, waardoor gebruikers vloeistofpompen kunnen afstemmen op hun specifieke eisen. Je kunt kiezen uit diverse materialen voor pompkoppen, kleppen en membranen. Ook selecteer je de meest geschikte DC-motor. Deze mogelijkheden maken het mogelijk om de pompen volledig te configureren voor een breed scala van toepassingen. Deze flexibiliteit maakt de FP 7 en FP 25 bijzonder geschikt voor toepassingen zoals inkjetprinten, medische apparatuur, 3D-printen en brandstofcellen.

Meer informatie bij KNF

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie