Nieuwe profielsensor voor een moeiteloze kwaliteitscontrole

Profielsensor

De OX-serie van Baumer biedt een sublieme oplossing voor kwaliteitscontrole en positioneringstaken. Door het gebruik van profielanalyse kunnen de slimme 2D-profielsensoren van de OX-serie nu een scala aan eerder uitdagende positionerings- en inspectietaken in montage en handling efficiënter oplossen. Dit type profielsensor, verpakt in een compacte behuizing, maakt eenvoudige integratie mogelijk, en biedt daarbij een precisie tot wel 5 micrometer, wat nieuwe mogelijkheden opent voor betrouwbare en nauwkeurige oplossingen.

Intelligente oplossing voor kwaliteitscontrole en robotpositionering

Waar OK/NOK-inspecties of positioneringstaken mogelijk zijn via de evaluatie van hoogte-informatie, komen de slimme 2D-profielsensoren van de OX-serie goed van pas. Deze profielsensor zendt zonder verdere externe stappen de X/Z-positiewaarde naar de controller met een precisie tot 5 µm, wat kostenefficiënte oplossingen opent in kwaliteitscontrole en robotpositionering. De eenvoudige connectiviteit dankzij Power-over-Ethernet (PoE) maakt de OX-serie nog aantrekkelijker. Zo is de positiesensor uitermate geschikt voor hoogtecontroles van assemblageonderdelen, en controle- en positioneringstaken in de robotica.

Gemakkelijke bediening profielsensor via webinterface

De OX-serie profielsensor valt op door zijn gebruiksgemak. Met name de geïntegreerde webinterface maakt het verschil. Hier configureer je tot zeven meettools met grafische ondersteuning. Daarbij komt de live visualisatie van meettaken in dezelfde webinterface. Je ziet direct wat er gebeurt. Ook het controleren en aanpassen van de instellingen in de sensor gaat direct en eenvoudig. Zo optimaliseer je de werking zonder moeite en verhoog je het gebruiksgemak van de sensor aanzienlijk. Elk aspect draagt bij aan een efficiënte en effectieve werkervaring met de OX-serie profielsensor.

De OX-serie profielsensor biedt meetbereiken tot 500 mm met een gezichtsveld tot 300 mm, wat ontwerpvrijheid garandeert voor talrijke toepassingen. Het is een optimale keuze voor taken zoals positiecontroles van toevoeronderdelen voor pick-and-place toepassingen of spleetcontroles in de carrosseriebouw.

Meer informatie bij bij Baumer

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie