Nieuwe NORD frequentieregelaar voor voedingsmiddelen- en drankenindustrie

NORD frequentieregelaar NORDAC ON

Wanneer je werkt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, ben je je ongetwijfeld bewust van de uitdagingen die deze sector met zich meebrengt. Daarom is de NORDAC ON PURE van NORD DRIVESYSTEMS een welkome innovatie. Deze NORD frequentieregelaar, speciaal ontworpen voor de horizontale transporttechniek, voldoet aan de strenge eisen van deze branche, vooral op het gebied van hygiëne.

Unieke eigenschappen NORD frequentieregelaar

De NORDAC ON-frequentieomvormer staat bekend om zijn geïntegreerde multi-protocol Ethernet-interface. Voeg daar de IIoT-mogelijkheden, volledige plugbaarheid en compacte ontwerp aan toe, en je hebt een regelaar die ongeëvenaard is in zijn klasse. Verder is deze frequentieregelaar een integraal onderdeel van het modulaire NORD-systeem. Hierdoor kan hij optimaal gecombineerd worden met het uitgebreide motorreductoren-portfolio van de fabrikant. Daarbij komt dat de serie uit drie varianten bestaat, elk met zijn eigen unieke toepassingsgebied.

NORDAC ON – Speciaal voor de voedingsmiddelen- en drankensector

De NORDAC ON PURE SK 35xP is ontworpen met het oog op transporttoepassingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie tot vermogens van 1,5 kW. De “wash down”-uitvoering zorgt ervoor dat hij eenvoudig te reinigen is, ideaal voor plekken waar hygiëne voorop staat. De nsd tupH-oppervlakteveredeling zorgt daarbij voor een effectieve bescherming tegen corrosie. Daarnaast vergemakkelijken de beperkte, hoogwaardige aansluitingen het reinigingsproces nog verder.

De flexibiliteit van de NORD frequentieregelaar maakt hem zeer praktisch. Of je hem nu direct op de motor wilt monteren of aan de wand, de keuze is aan jou. Bovendien kunnen meerdere omvormers zonder moeite in serie worden geschakeld.

NORD frequentieregelaar geschikt voor extreme temperaturen

Een opmerkelijk kenmerk van de NORD frequentieregelaar is het brede temperatuurbereik: van -30 °C tot +40 °C. Dit maakt hem ideaal voor diepvriestoepassingen, wat voor veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie van toegevoegde waarde kan zijn.

Kostenbesparing: efficiëntie op zijn best

Met de NORDAC ON-aandrijvingen kun je profiteren van een breed toerental- en instelbereik. Hierdoor kunnen engineers het aantal varianten verminderen, wat vooral nuttig is in omvangrijke intralogistieke systemen. Door het minimaliseren van verschillende aandrijfvarianten kan je de Total Cost of Ownership (TCO) optimaliseren. Het hoge overbelastingsvermogen van de NORDAC ON-serie is daarbij een extra troef, wat de efficiëntie en duurzaamheid van deze frequentieregelaar versterkt.

Meer informatie bij NORD Drivesystems.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.