Nieuwe module voor buighoekmeting beveiligingssysteem

Buighoekmeting Pilz

Voor het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 van Pilz is een nieuwe module voor de buighoekmeting beschikbaar, die bruikbare beeldgegevens nu naar de persbesturing doorstuurt. Zo ziet de bediener de buighoekwaarde meteen bij het afkanten op de gebruikersinterface (HMI), waardoor dure hoekmeetsystemen overbodig zijn en de omslachtige meting met de hand komt te vervallen. Hierdoor worden de kosten en tijd voor de eerste en volgende afstelling van het systeem tot een minimum beperkt. Het afkantproces kan met PSENvip 2 productief en veilig worden uitgevoerd, zodat een hoge beschikbaarheid op afkantpersen is gegarandeerd.

Gebruikers besparen kosten en tijd en winnen bovendien ruimte, die anders nodig zou zijn voor het aanbrengen van extra apparaten.

Innovatieve technologie ook voor zware toepassingen

Het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 van Pilz bewaakt via innovatieve optica het complete afkantproces. PSENvip 2, dat boven aan de zijkant van de afkantpers is geïnstalleerd, detecteert de kleinste vreemde voorwerpen in het beveiligingsveld tussen de zend- en ontvangsteenheid en maakt het productief werken bij volledige veiligheid mogelijk. In plaats van een laserlichtbron wordt bij PSENvip 2 een LED-gebaseerde oplossing gebruikt, waarbij het eenvoudig verlichten van de ontvanger langs het bovenste gereedschap voldoende is. Dit beveiligingssysteem garandeert ook onder zware gebruiksomstandigheden, zoals bij vibratie, reflectie, extern licht of strooilicht, een zeer hoge beschikbaarheid.

Compleet pakket voor veilig afkanten

Het op camera’s gebaseerde beveiligingssysteem PSENvip 2 biedt als totaaloplossing met de Fast Control Unit in het automatiseringssysteem PSS 4000 volgens EN ISO 12622 maximale veiligheid voor afkantpersen. De totaaloplossing garandeert een snellere verwerking en als gevolg daarvan een kortere naloopweg en dus een nog snellere uitschakeling van afkantprocessen. Maximale productiviteit bij een eenvoudig gebruik zorgt voor een efficiënt afkantproces.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie