Nieuwe Indu-Sol PROmesh Switches uit voorraad leverbaar

Profinet-switches

De levering van chips voor industriële producten, waaronder Profinet-switches, is momenteel erg lastig. De levertijden zijn enorm opgelopen waardoor Profinet-switches nauwelijks leverbaar zijn. Reden voor de Duitse firma Indu-Sol om onderzoek te doen naar welke alternatieve toepasbare chips wel goed en langdurig verkrijgbaar zijn. De nieuwste serie switches van Indu-Sol zijn uitgerust met deze nieuwe chips waardoor ze direct uit voorraad leverbaar zijn via Prokorment, distributeur voor Nederland en België.

De bekende Indu-Sol Switches met diagnostische functies zijn ondergebracht in de Premium Line. Daarnaast heeft Indu-Sol een Basic Line en Unmanaged Line van switches op de markt gebracht. Allen voorzien van de nieuwe chips waardoor levering direct mogelijk is.

Premium Line

De PROmesh P9+ en P10+ zijn de opvolgers van respectievelijk de PROmesh P9 en P10. Deze nieuwe Premium line switches zijn wederom uitgerust met de mogelijkheid om de schermstromen van de aangesloten Profinet-kabels te meten. De P10+ meet daarbij ook de veroudering van de Profinet-kabels die in robotarmen en kabelrupsen gebruikt worden. De + in beide switches staat voor geïntegreerde omgevingssensoren die trillingen, licht, temperatuur en luchtvochtigheid meten. Plotselinge afwijkingen van deze sensorwaarden kunnen een indicatie zijn voor storingen, waardoor deze voorkomen of verkort kunnen worden. Indu-Sol heeft hiermee als eerste switch-producent weer een stap gezet om Profinet-switches verder te integreren met Profinet-diagnose.

Basic Line

Speciaal voor systemintegrators en machinebouwers is de Basic Line op de markt gebracht. Deze switches, de PROmesh B8 en B16, zijn gecertificeerd voor Profinet, Industrial Ethernet en EtherNet/IP. Voor betere mechanische belasting en hogere EMC-bestendigheid heeft Indu-Sol gekozen voor een metalen behuizing met een throughput capaciteit die 30% hoger is ten opzichte van vergelijkbare switches. Ook hebben de Basic Line switches een dubbele backplane capaciteit en een 2x zo hoog intern geheugen ten opzichte van vergelijkbare switches. De PROmesh Basic Line switches zijn geschikt voor de hoogste netwerkbelasting Netload CLass III. De Basic Line switches zijn zeer solide switches voor een concurrerende prijs.

Unmanaged Line

De PROmesh U5 en U8 switches zijn ontworpen voor gebruikers van unmanaged switches. Deze switches zijn eveneens voorzien van een metalen behuizing.

Meer informatie bij Prokorment

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie