Nieuwe high-speed kogelwagens van Bosch Rexroth

Kogelwagens

Processen versnellen om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen: met dit doel voor ogen, is Bosch Rexroth het portfolio van high-speed kogelwagens aan het uitbreiden met de maten 45, 55 en 65. De lineaire geleidingen hebben topsnelheden tot 10 m/s, wat vrijwel gelijk is aan het huidige wereldrecord van minder dan 9.6 seconden voor de 100 meter sprint.

High-speed kogelwagens 2x zo snel

De nieuwe high-speed kogelwagens vormen een aanvulling op de bestaande maten van 15 tot 35 en kunnen nu twee keer zo snel zwaardere lasten verplaatsen dan de standaard versies. Het grotere formaat zorgt voor hogere belastingcapaciteit, wat betekent dat er potentie is voor langere onderhoudsintervallen. Dit verlengt de levensduur van het totale systeem.

De ontwikkeling van de nieuwe grotere maten is gebaseerd op de jarenlange ervaring van Bosch Rexroth met de kleinere high-speed varianten. Door gebruik te maken van deze ervaring kunnen de bouwgroottes 45, 55 en 65 maximale snelheden tot respectievelijk 10, 7.5 en 5 m/s bereiken gecombineerd met een hoog draagvermogen.

De nieuwe high-speed kogelwagens bieden de mogelijkheid om vele applicaties te versnellen en zo de productiviteit en efficiëntie te verhogen. Typische toepassingen voor de nieuwe grotere maten zijn onder andere de rechtgeleidingen in kunststofspuitgietmachines en -persen. Andere voorbeelden zijn geleidingen bij het uitvoeren van botsproeven, snelle handling units voor grote lasten en aandrijvingen met drijfstangmechanisme of lineair motoren.

Digitale engineering, snelle levering, efficiënte service

Net als alle kogelwagens van Bosch Rexroth, is ook de high-speed variant eenvoudig en snel online te bestellen via moderne e-tools. De kogelwagen configurator versnelt bijvoorbeeld digitaal engineering dankzij eenvoudige selectie en configuratie. Het wereldwijde Rexroth verkoop- en servicenetwerk zorgt voor een snelle levering en maximale beschikbaarheid. Rexroth kogelwagens en rails kunnen ook onafhankelijk van elkaar vervangen worden.

Meer informatie bij Bosch Rexroth

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie