Nieuwe generatie HMI-PLC´s van Horner Automation

HMI-PLC

Duranmatic en de Ierse Horner Automation Group introduceren de XL-Prime, een nieuwe serie all-in-one HMI-PLC. Vanuit de wens de bestaande XL serie een technische upgrade te geven maar ook mede gedwongen door het componenten tekort in de Corona periode is nu de XL-Prime serie geïntroduceerd.

De HMI-PLC Horner XL serie geniet al jaren de reputatie een van de meest functionele alles-in-één-controller te zijn die er is. Deze producten worden momenteel gebruikt in duizenden toepassingen wereldwijd. De nieuwe XL-Prime serie bouwt voort op de bewezen reputatie en biedt zowel nieuwe als bestaande gebruikers prestatie-upgrades en een zeer veilige, moderne geheugenarchitectuur. Dit wordt bereikt met een nieuw door Horner ontworpen System on Module (SOM) – met een snellere CPU, ingebouwde dataopslag en 100% niet-vluchtig geheugen. De enige batterij is een kleine knoopcel – nodig voor de interne klok.

De HMI-PLC is een 1 op 1 vervanger van de bestaande XL series, bestaande applicatieprogramma’s worden in minder dan 30 seconden overgezet.  Alles in de meegeleverde IEC-6-1131 Cscape programmeer omgeving. Alle HMI-PLC´s  zijn voorzien van een interne krachtige PLC, touch operatorinterface, LAN, USB en seriële poorten en hebben digitale en analoge I/O aan boord.

De HMI-PLC bestaat uit een 6-tal modellen met scherm afmetingen van 3,5 tot 15 inch en I/O configuraties vanaf 12 in-, 6 digitale uitgangen en 4 analoge ingangen.

Naast de interne I/O kan er via CANopen/J1939 en Ethernet met externe apparatuur verbinding gemaakt worden. De volgende protocollen/opties zijn beschikbaar: Ethernet IP, Modbus TCP en BACnet; FTP file transfer, Email. WebMI voor Web-based Remote Monitoring; Data uitwisseling  met Cloud toepassingen via MQTT Sparkplug. Veel XL-Prime modellen zijn snel beschikbaar.

Meer informatie bij Duranmatic

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie