Nieuwe Electric Motion Sizing softwaretool biedt eenvoudige selectie van optimale componenten

Electric Motion Sizing tool

Met de nieuwe Electric Motion Sizing tool van Festo is het zoeken naar de optimale oplossing voor uw motiontoepassing een stuk eenvoudiger geworden.

Deze gratis online Electric Motion Sizing tool biedt foutloze dimensionering van zowel rotatieve als lineaire toepassingen voor elektromechanische systemen. Door het verbeteren van de efficiëntie en nauwkeurigheid van de tool kunnen gebruikers sneller tot betrouwbare resultaten komen zonder daarbij ingewikkelde berekeningen hoeven uit te voeren zoals bijvoorbeeld het bepalen van het massatraagheidsmoment. De gebruiker hoeft alleen maar een klein aantal parameters in te voeren, zoals massa, slag/afstand en cyclustijd; … De dimensioneringstool bepaalt onmiddellijk de voor die specificaties meest economische oplossing.

De Festo Electric Motion Sizing tool is uniek omdat hij geschikt is voor de dimensionering van zowel roterende als lineaire motiontoepassingen. Dat betekent dat de tool niet alleen toepasbaar is in situaties waar motoren en mechanica samen moeten worden gedimensioneerd, maar ook in scenario’s waar alleen sprake is van rotatie. Op basis van de opgegeven applicatieparameters levert de tool maximaal vijf optimale oplossingen en motorcurves, die de klant direct in het Festo online winkelmandje kan zetten, samen met de volledige set bestanden voor de opstart. Deze optimale oplossingen kunnen dan verder worden afgestemd op uw specifieke toepassing met opties zoals encodertype, rem en mechanica.

Met de dimensioneringstool kunnen gebruikers de prestaties van verschillende opties bekijken en de gedetailleerde resultaten downloaden, de meest kosteneffectieve optie kiezen die voldoet aan hun prestatie-eisen en een volledige stuklijst (BoM) genereren. De voorgestelde oplossingen kunnen naadloos worden gekoppeld aan ProfiNet-, EtherCat-, Modbus- of EtherNet IP-netwerken, zonder dat daar extra werk mee gemoeid is.

Gebruikers kunnen ook snel verbinding maken met de Festo Automation Suite tool voor eenvoudige opstart. Met de Festo Automation Suite kunnen engineers in één gratis tool alle producten configureren, van remote I/O tot pneumatische ventielterminals, PLC’s en servo-aandrijvingen. De bestanden voor inbedrijfstelling kunnen rechtstreeks worden geïmporteerd uit de Electric Motion Sizing tool. Festo Automation Suite maakt vervolgens automatisch verbinding met de Festo cloud om projectspecifieke documentatie en updates binnen de software te downloaden. Deze bevat zelfs Codesys functieblokken voor het programmeren van PLC’s en motion controllers.

Kijk hier voor meer informatie voor het gebruik van de Electric Motion Sizing tool en Festo Automation Suite.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie