Nieuwe detectiesensoren ziet objecten zelfs bij grote afstanden

Detectiesensoren

De nauwkeurige detectie van objecten vereist betrouwbare technologie. Precies met dit in gedachten heeft Leuze de nieuwe 36 serie detectiesensoren ontwikkeld. Dankzij hun perfecte detectieprestaties zijn deze sensoren geschikt voor in de intra logistiek, verpakkingssystemen en de automobielindustrie.

Detectiesensoren met optische eigenschappen

Ze detecteren voorwerpen met verschillende optische eigenschappen – zelfs op grote afstand, bij trillingen, omgevingslicht of vervuiling. Het voordeel voor systeemfabrikanten en exploitanten: De kosten geoptimaliseerde 36-serie is een economisch aantrekkelijke oplossing, vooral in het geval van sterk geautomatiseerde systemen met een groot aantal sensoren.

Flexibele uitvoering

Leuze biedt de (IP67) detectiesensoren aan met verschillende werkingsprincipes: als Tasters met achtergrondonderdrukking tot 2,5 meter), als (tot 17 meter) of als gescheiden Zender-/Ontvangersystemen (tot 80 meter). Het hoogwaardige sensorontwerp biedt een extreem hoge functiereserve. Dit zorgt ervoor dat objecten betrouwbaar worden gedetecteerd, zelfs als er bijvoorbeeld storingsbronnen aanwezig zijn. Gebruikers kunnen ook reflectorfotocellen toepassen bij het detecteren van objecten met depolariserende eigenschappen, bijvoorbeeld voor in folie verpakte pallets. De detectiesensoren van de 36-serie bestrijken dus een enorm scala van toepassingen.

Meer informatie bij Leuze

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.