Nieuwe aanpak in lekdetectie door automatiseren van handmatig en onbetrouwbaar proces

Lekdetectie

In de afgelopen jaren heeft de industriële sector een verhoogd bewustzijn ontwikkeld voor methaanemissies. Methaan is 27-30% krachtiger dan kooldioxide als het gaat om het beïnvloeden van de aardatmosfeer, waardoor het een grote bijdrage levert aan de opwarming van de aarde. Dit heeft geleid tot een nieuwe aanpak in lekdetectie, waarbij Honeywell’s oplossing voor emissiebeheer streeft naar het automatiseren van een handmatig en onbetrouwbaar proces.

Uitdagingen en oplossingen in lekdetectie

Onder de uitdagingen bevinden zich huidige technologische oplossingen. Veel benaderingen zijn zeer handmatig, vooral de twee populairste methoden voor methaanmonitoring en lekdetectie in de olie- en gasindustrie. Honeywell heeft echter een paradigmaverschuiving in lekdetectie voorgesteld door het verzamelen van gegevens en rapportage te automatiseren en te richten op operationele processen. Dit omvat continue meting en monitoring, met nieuwe instrumentatie zoals de Versatilis Signal Scout, die snelle, gevoelige en continue detectie van methaan biedt.

Technologie achter geavanceerde lekdetectie

Honeywell’s Versatilis Signal Scout is een van de eerste gasdetectoren met een certificering voor gevaarlijke gebieden die in het hart van de operaties kan worden ingezet. Deze apparaten “snuffelen” naar gas. Daarnaast heeft Honeywell de camera methode voor lekdetectie opnieuw uitgevonden met behulp van NASA-technologie die de samenstelling van sterrenstelsels bepaalt, omgezet in een camerasysteem dat kan worden ingezet aan de rand van een faciliteit om emissies visueel te monitoren.

Door deze technologische vooruitgang kunnen bedrijven de overgang maken van reactieve naar proactieve lekdetectie, waardoor ze meer controle krijgen over hun emissies en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het vermogen om lekken snel en nauwkeurig te detecteren en te reageren is niet alleen essentieel voor de bescherming van het milieu, maar ook voor het behoud van de bedrijfsintegriteit en het naleven van steeds strengere regelgeving

Toekomst

De ontwikkelingen in lekdetectie, aangedreven door innovaties zoals die van Honeywell, beloven een significante impact te hebben op de manier waarop bedrijven omgaan met methaanemissies. Met geavanceerde technologieën en een voortdurende focus op verbetering, beweegt de procesindustrie zich naar een toekomst waarin lekdetectie niet alleen nauwkeuriger en efficiënter is, maar ook een integraal onderdeel vormt van verantwoord milieubeheer.

Meer informatie bij Honeywell

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie