Nieuwe 8-poorts IO-Link Master

8-poorts IO-Link Master

Verbeeld jezelf met de kracht om honderden IO-Link-apparaten moeiteloos in één ASi-circuit te integreren. Dat is precies wat je kunt bereiken met de nieuwe 8-poorts IO-Link Master (BWU4386). Deze gamechanger is ontworpen om de engineeringwerkzaamheden te stroomlijnen.

Eén van de opvallende kenmerken van de ASi-5-module, waarin deze 8-poorts IO-Link Master is geïntegreerd, is de flexibiliteit die het biedt. Met deze module kun je elk van de 8 IO-Link Class A-poorten naar eigen wens configureren. Afhankelijk van je behoeften, kun je tussen 1 en 32 byte aan procesgegevens, evenals 1 byte PQI-diagnose, vrij instellen. Met zo’n mate van flexibiliteit kun je je systeem nauwkeurig afstemmen op de specifieke vereisten van je projecten.

Naast de IO-Link-poorten, bevat de ASi-5-module ook 16 digitale in- en uitgangen. Deze zijn zo ontworpen dat je elke M12-bus kunt gebruiken voor IO-Link of binaire sensoren en actuatoren, afhankelijk van je behoeften. Dit betekent dat je kunt schakelen tussen verschillende configuraties met een minimale hoeveelheid werk, waardoor je systeem zowel veelzijdig als aanpasbaar blijft.

De ASi-5-module wordt geleverd met de nieuwste update van ASIMON360 of ASi Control Tools360. Deze update biedt een reeks verbeteringen die het gemakkelijker maken om je systeem te configureren en in bedrijf te stellen. Eén van de opvallende kenmerken van deze update is de mogelijkheid om vervangende onderdelen automatisch in bedrijf te nemen. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan routineonderhoud. Dankzij deze update krijg je ook toegang tot extra diagnosegegevens. Gecombineerd met de ASi-5-module, biedt dit je de mogelijkheid om alle diagnosemogelijkheden van de IO-Link-apparaten te gebruiken, tot aan de cloud of besturing. Dit zorgt voor een hoog niveau van inzicht in de prestaties van je systeem, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over hoe jij je systeem optimaliseert.

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van de ASi-5-module van Bihl+Wiedemann met de geïntegreerde 8-poorts IO-Link Master. Zo is er de mogelijkheid om procesgegevens per poort tot op de byte nauwkeurig te configureren. Dit betekent dat je tot wel 32 bytes aan procesgegevens kunt instellen. Bovendien kun je profiteren van kosteneffectieve IO-Link-integratie per IO-Link Master-poort, waardoor de kosten van het draaien van je systeem worden verlaagd. Deze kostenefficiëntie wordt nog verder versterkt door de mogelijkheid om honderden IO-Link-apparaten per Master te ondersteunen. Hierdoor kun je de kracht van je systeem maximaliseren zonder dat dit leidt tot een significante toename van de kosten.

Een ander belangrijk voordeel van de ASi-5-module met de geïntegreerde 8-poorts IO-Link Master is de mogelijkheid om honderden IO-Link-apparaten gelijktijdig en comfortabel te parametriseren en in bedrijf te nemen. Dit betekent dat je grote hoeveelheden apparaten tegelijkertijd kunt instellen en activeren, wat de efficiëntie van je werkzaamheden aanzienlijk verhoogt. En omdat je minder tijd hoeft te besteden aan het handmatig instellen en activeren van elk apparaat, kun je meer tijd besteden aan de strategische aspecten van je werk.

Tenslotte is de ASi-5-module ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Dankzij de ASi-priktechniek is de bedrading en montage van je systeem bijzonder eenvoudig. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt aanpassingen aan je systeem aan te brengen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of betrouwbaarheid van je systeem.

Meer informatie over deze 8-poorts IO-Link Master bij Bihl+Wiedemann

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.