NAVO kiest Thales voor levering eerste defence-cloud voor strijdkrachten

Defence-cloud virtual reality

Aangezien militaire operaties steeds meer datagedreven worden, is het voor de krijgsmacht cruciaal om toegang te hebben tot data en applicaties. Thales’ defence-cloud stelt de krijgsmacht in staat om data real-time te analyseren en te delen vanuit het commandocentrum naar het operationeel gebied. Hiermee wordt de digitale transformatie volledig veilig voortgezet en de beslissingscyclus verkort, zodat operationeel voordeel wordt behaald en behouden.

Nexium Defence Cloud

Tot op heden kon het maanden duren en waren tientallen gespecialiseerde technici nodig, werkzaam op locaties in de buurt van de gevechtszone, om de vereiste middelen in te zetten. Met Nexium Defence Cloud en de bijbehorende Service Design Studio met orkestratiesysteem in te zetten, kan een klein team van experts binnen een paar uur IT-services en -applicaties inzetten op locaties duizenden kilometers verderop. Deze oplossing is gebaseerd op een holistische benadering die applicatiebeheer, IT, netwerken en beveiliging omvat, met een systeemarchitectuur die is ontworpen om verschillende niveaus van vertrouwelijkheid mogelijk te maken.

Nexium Defence Cloud omvat de best beschikbare civiele en commerciële technologieën om een complete, modulaire en zeer geavanceerde oplossing te bieden waardoor troepen volledig autonoom kunnen werken in het operationeel gebied. Het biedt een breed scala aan mogelijke configuraties. Van gemakkelijk schaalbare infrastructuur met zeer uitgebreide capaciteit voor het commando hoofdkwartier, tot alles-in-één systemen die een vooruitgeschoven basis in een paar uur transformeren tot een nieuwe cloud-omgeving.

Het feit dat heel eenvoudig onderlinge verbindingen kunnen worden gelegd tussen ad hoc ingerichte organisaties en commandostructuren, verhoogt de effectiviteit van de missie waarbij een ongeëvenaard beveiligingsniveau wordt gehanteerd.

Geïntegreerde oplossing

Nexium Defence Cloud is de meest compacte, modulaire en sterk geïntegreerde oplossing die momenteel beschikbaar is. Het omvat alle componenten van de militaire commandoposten (hardware behuizing, servers, gegevensopslagmedia, toezichtsysteem, etc.) en het voldoet aan prestatie-eisen qua grootte, gewicht en vermogen (SWaP – size, weight & power) om de implementatie te vereenvoudigen en logistieke bewegingen te minimaliseren.

Met dit contract bewijst Thales nogmaals haar knowhow op het gebied van systeemcertificering en standaardisatie. De defence-cloud oplossing is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Federated Mission Networking (FMN) -standaard van de NAVO, welke het raamwerk vormt voor samenwerking tussen commando- en controlenetwerken voor coalitietroepen. Nexium Defence Cloud heeft alles in huis om de benchmarkoplossing te worden voor inzetbare commandoposten. Het heeft een hoge toegevoegde waarde, die nodig is voor toekomstige coalitieoperaties.

Thales is trots op deze eerste inzetbare, gecertificeerde, defence-cloud oplossing om de strijdkrachten te ondersteunen bij hun digitale transformatie. We zijn de NAVO dankbaar voor het blijvende vertrouwen in onze expertise op het gebied van veilige, interoperabele informatie- en communicatiesystemen.” Marc Darmon, Executive Vice-president, Secure Communication- and Information Systems, Thales.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie