Memosens 2.0 desinfectiesensoren voor veilig en schoon water

Desinfectiesensoren

Endress+Hauser heeft recentelijk hun lijn van desinfectiesensoren vernieuwd. Deze sensoren zijn nu voorzien van de geavanceerde Memosens 2.0 technologie, wat zorgt voor snellere polarisatietijden en een toekomstbestendige, efficiënte werking.

Memosens technologie

Het unieke aan de Memosens technologie is de omzetting van gemeten waarden naar een digitaal signaal, wat vervolgens inductief naar de transmitter wordt gestuurd. Deze aanpak elimineert problemen gerelateerd aan vocht. Belangrijker nog, de Memosens technologie biedt signaalalarmen bij onderbrekingen in de transmissie. Dit garandeert een veilige gegevensoverdracht en zorgt voor een verhoogde beschikbaarheid van meetpunten en probleemloze processen. Met Memosens 2.0 zijn meetpunten niet alleen veiliger, maar ook klaar voor integratie in het Industrial Internet of Things (IIoT).

Desinfectiesensoren met amperometrische meetprincipe

Endress+Hauser’s desinfectiesensoren werken op basis van het amperometrische meetprincipe. Dit principe, in tegenstelling tot de DPD-methode die individuele metingen verricht, biedt een continue meting met snelle responstijden. Deze methode maakt het gebruik van dure reagentia overbodig. Dit voordeel stelt gebruikers in staat direct te reageren op proceswijzigingen, het desinfectiemiddel optimaal te doseren en de bedrijfskosten significant te verlagen.

De samenstelling van een desinfectie meetpunt bestaat uit een Liquiline zender, armatuur, meetkabels en de benodigde sensoren. Endress+Hauser biedt een scala aan Memosens sensoren voor verschillende toepassingen: CCS50E voor chloordioxide, CCS51E voor vrij chloor, CCS55E voor vrij broom, CCS58E voor ozon, en CPS31E of CPS11E voor pH compensatie. Deze verscheidenheid verzekert dat er voor elke specifieke behoefte een geschikte sensor beschikbaar is.

Deze desinfectiesensoren vinden hun toepassing in diverse sectoren. Ze zijn niet alleen toepasbaar in de drinkwaterzuivering, maar ook in het beheer van proceswater, de zuivering van afvalwater, omgekeerde osmose processen, ontzilting van water, visteelt en het onderhoud van zwembaden. Hun veelzijdigheid maakt hen een onmisbaar element in moderne waterbehandelingsprocessen.

Meer informatie bij Endress+Hauser

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie