Massa flowregelaars: een groeiende markt met nieuwe kansen

Flow meter Flowmeter Massa flowregelaars

De wereldwijde markt voor massa flowregelaars (MFR’s) staat aan de vooravond van een significante groei. Men verwacht een toename van ongeveer 5% per jaar tussen 2023 en 2035. Deze groei, aangedreven door de toenemende productie van halfgeleiders en de vraag naar slimme flowmeters, onderstreept het toenemende belang van MFR’s in diverse industrieën. De markt, die in 2022 nog een omzet van ongeveer 1 miljard USD genereerde, wordt verwacht uit te groeien tot een indrukwekkende 3 miljard USD tegen 2035. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeks- en consultancybedrijf Research Nester.

De rol van massa flowregelaars in de halfgeleiderindustrie

De belangrijke rol van massa flowregelaars in de productie van hoogwaardige chips is onmiskenbaar. Ze bieden de consistentie die belangrijk is voor het minimaliseren van defecten in halfgeleiders. Deze halfgeleiderindustrie bereikte volgens de Semiconductor Sector Association (SIA) in 2022 een omzet van 574,1 miljard USD.

Overheden wereldwijd verhogen hun investeringen in ruimteprogramma’s, wat een directe invloed heeft op de vraag naar MFR’s. Deze investeringen, die naar verwachting de 103 miljard USD zullen overschrijden in 2022, zijn belangrijk voor nauwkeurige controle van vloeistoffen en gassen in ruimteonderzoeksprojecten.

Opkomst van smart flowmeters

Smart flowmeters, die realtime-inzicht bieden in materiaalstromen en op afstand bedienbaar zijn, winnen aan populariteit. Deze technologische vooruitgang draagt bij aan de vraag naar MFR’s, met name in de gespecialiseerde sector van industriële instrumentatie en controlesystemen.

In de Azië-Pacific regio is een sterke groei waarneembaar, voornamelijk gedreven door de bloeiende elektronicaproductie. Noord-Amerika, daarentegen, ziet een groeiende vraag vanuit de biotechnologie- en farmaceutische industrieën. Daar worden massa flowregelaars ingezet voor kritische processen zoals fermentatie en gaschromatografie.

Segmentatie en toepassingen

De markt voor MFR’s is onderverdeeld in verschillende materialen zoals exotische legeringen, brons, roestvrij staal en messing. Exotische legeringen staan bekend om hun uitzonderlijke sterkte en weerstand tegen extreme omstandigheden. Deze legeringen worden steeds meer gebruikt in de lucht- en ruimtevaart en defensie. Daarnaast is er een segmentatie op basis van producten zoals differentiële drukflowmeters, thermische mass flowmeters en Coriolis mass flowmeters. Thermische massa flowregelaars spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van energie-efficiëntie en emissiebeheersing.

Bedrijven en investeerders die betrokken zijn bij de MFR-markt kunnen anticiperen op significante kansen en ontwikkelingen in de komende jaren.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie