Maakindustrie Expo succesvol met innovaties, kennisdeling en beleving

Beurs Maakindustrie Expo Hardenberg

De tweede editie van Maakindustrie Expo in Hardenberg is bezocht door meer dan 2.200 professionals, 20% meer bezoekers dan tijdens de editie van vorig jaar. In totaal presenteerden ruim 120 exposanten verdeeld over 4 beurshallen, ook daarin was de beurs groter qua opzet dan in 2022. De beursorganisatie maakte na afloop de datum voor de derde editie bekend: 15 en 16 mei 2024. Al meer dan 40 exposanten hebben hun stand weer geboekt voor 2024.

Beursorganisator Easyfairs Nederland keek zeer opgetogen en enthousiast terug op twee inspirerende en goed bezochte beursdagen. “Wij willen ondernemers helpen hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, maar ook de techneuten helpen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten. De bezoekers kregen daar niet alleen de antwoorden op bij de exposanten, maar ook tijdens verschillende presentaties in de kennisstudio’s die goed gevuld waren”, aldus Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Tijdens de beurs werd ook bekend dat Maakindustrie Expo Hardenberg in 2024 gaat uitbreiden met kunststof en hiervoor zijn al de eerste gesprekken gevoerd met het NRK (branchevereniging voor Kunststof en Rubber) en Polymer Science Park. Ook exposanten die actief zijn in de kunststofindustrie hebben hun stand al geboekt voor 2024. Daarnaast ligt er een focus op de groei in software-aanbieders, waarbij er interesse is vanuit bezoekers in productieautomatisering voor de industrie.

Maakindustrie Expo Hardenberg 2023 begon met de voorjaarsbijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie district Oost. Samen met 75 ondernemers en 75 studenten fietsten ze door Hardenberg en bezochten ze verschillende maakbedrijven. De fietstocht eindigde bij Evenementenhal Hardenberg. Hier stond een lunch voor hen klaar en werd er aandachtig geluisterd naar een inspirerende sessie van oud-schaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert over waarom een stoïcijnse mindset goed kan zijn. Het (durven) van keuzes maken, persoonlijk leiderschap, onzekerheid, succesvol schaatstreintje bouwen in de regio en eigen verantwoordelijkheid nemen.

Op de woensdagavond vond het Makers Diner plaats in samenwerking met verschillende partners. In gezelschap van zo’n 60 genodigden spraken overheid, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar over het boeien en binden van talent, een heel actueel thema in de maakindustrie. Tijdens deze avond werd ook de Meesterschap Oeuvre Award uitgereikt aan SCHURTER. Deze award staat in het teken van het vormgeven van de professionele ontwikkeling van onze talenten. Het is de combinatie tussen aan de ene kant onze talenten die een lerende en gemotiveerde houding moeten hebben en aan de andere kant een organisatie die het streven naar meesterschap van het talent faciliteert. SCHURTER is daar een prachtig voorbeeld van, zo luidde het eindoordeel van de jury.

Maakindustrie Expo Hardenberg zal weer plaatsvinden op woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie