Luchtkwaliteit meten met Euromate’s Air Monitor Systeem

Luchtkwaliteit meten

Het belang van een gezonde luchtkwaliteit in industriële omgevingen is duidelijk en wordt steeds relevanter. Euromate’s Air Monitor Systeem (AMS 5) stelt bedrijven in staat de luchtkwaliteit te meten over langere perioden, wat resulteert in meer efficiëntie en energiebesparing. Deze ontwikkeling brengt een nieuwe dimensie aan het concept van luchtkwaliteit meten.

Optimalisatie van het meten van luchtkwaliteit met de Eco+module

Een belangrijke innovatie van Euromate in het meten van luchtkwaliteit is de recent ontwikkelde Eco+module. Deze module integreert naadloos met hun Dust Free Industrial 8500 (DFI) luchtreinigers en stuurt deze aan op basis van de actuele stofconcentratie in de lucht, gemeten door het AMS 5 systeem. Door deze continue meting van de luchtkwaliteit kan het systeem dynamisch reageren op veranderingen in de stofconcentratie.

De voordelen van dynamisch meten

Dankzij deze innovatie hoeven de luchtreinigers niet meer de hele dag op volle capaciteit te draaien. Ze passen zich automatisch aan een hoger of lager debiet aan, afhankelijk van de gemeten luchtkwaliteit. Dit betekent een aanzienlijke energiebesparing van tussen de 20 en 40 procent, volgens Ard van Bergeijk, manager Operations/Engineering bij Euromate.

De sensoren die het meten van luchtkwaliteit mogelijk maken, zijn strategisch in de ruimte geplaatst. Ze meten voortdurend de stofconcentratie in de lucht en communiceren deze meetresultaten naar de ’touch control’. Dit centrale punt stuurt op basis van de gemeten luchtkwaliteit de DFI-luchtreiniger aan.

Meten van lucht en kwaliteit: een unieke, op maat gemaakte oplossing

Euromate heeft het meten van luchtkwaliteit naar een nieuw niveau getild met de integratie van de AMS 5 en de Eco+module in hun DFI-luchtreinigers. Door real-time metingen van de luchtkwaliteit te koppelen aan de besturing van hun luchtreinigers, biedt Euromate een unieke, op maat gemaakte oplossing voor het beheer van de luchtkwaliteit. Hiermee benadrukt Euromate het belang en de efficiëntie van het meten van luchtkwaliteit in industriële omgevingen.

Het meten van luchtkwaliteit is een essentiële stap in het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving. Door de combinatie van AMS 5 en de Eco+module in de DFI-luchtreinigers heeft Euromate het proces van luchtkwaliteit meten getransformeerd, wat resulteert in een efficiënter energiegebruik, verbeterde luchtkwaliteit en een betere werkomgeving.

Meer informatie bij Euromate

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.