LOVATO Electric presenteert nieuwe magneetschakelaars

Magneetschakelaars

LOVATO Electric vernieuwd de bestaande reeks magneetschakelaars met een nieuwe bouwmaat. De nieuwe magneetschakelaars hebben een vermogen van respectievelijk 160A, 195A en 230A voor 3-fase motorbesturingstoepassingen, en 250A, 275A en 350A in AC-1. Beschikbaar in zowel 3- als 4-polige uitvoeringen.

Nieuwe magneetschakelaars

De nieuwe magneetschakelaars vervangen de codes 11B…, met vergelijkbare classificatie die hun betrouwbaarheid en robuustheid door de jaren heen hebben aangetoond. Het nieuwe formaat is compacter en efficiënter en sluit beter aan op de vraag vanuit de markt. De nieuwe serie is ontworpen met speciale aandacht voor de afmetingen, zo zijn de 3-polige magneetschakelaars slechts 105mm breed, zoals de vergelijkbare MCCB in ingegoten behuizing. Dus de starters zijn compacter en makkelijker aan te sluiten.

De BF160,  BF195 en BF230 magneetschakelaars zijn voorzien van een elektronisch gestuurde AC/DC spoel voor sterk verminderd verbruik en een breed nominaal spanningsbereik (bv slechts één spoel voor 100…250V AC/DC) dit garandeert de werking zelfs onder sterk wisselende voedingsspanningen.

De compacte frontmontage hulpcontacten maken een snelle en eenvoudige bedrading mogelijk. Op de 3-polige magneetschakelaars kunnen maximaal 6 hulpcontacten worden gemonteerd en op de 4-polige maximaal 8. Aanvullend kunnen nog tot 8 hulpcontacten voor zijmontage worden aangesloten.

Er is een verscheidenheid aan accessoires beschikbaar om de montage van functionele, veilige panelen te vergemakkelijken: klemafdekking, parallelle verbinders, uitbreidingskit voor de aansluiting van dikkere bedrading en kabelschoenen, en een aansluitkit voor het monteren van wissel-, omkeer- en sterdriehoekschakelaars.

Mechanische vergrendeling

Een horizontale mechanische vergrendeling wordt vlak tussen de twee schakelaars gemonteerd zonder de totale afmetingen van de combinatie te vergroten. De interlock is ook verkrijgbaar als verticale versie. Door de aanwezigheid van bevestigingsgaten en een accessoire voor het aandraaien van de klemschroeven met slechts één gereedschap is een eenvoudige montage aan het paneel mogelijk. Een aan de voorzijde gemonteerde mechanische indicator geeft aan of de schakelaar open of gesloten is.

De voedingsklemmen van de spoel worden standaard aan de bovenzijde van de magneetschakelaar gemonteerd, maar kunnen met een eenvoudige handeling ook aan de onderzijde worden gemonteerd. Zowel de spoelen als de vermogenscontacten zijn ook verkrijgbaar als reserveonderdelen en kunnen indien nodig eenvoudig worden vervangen.

De BF160, BF195 en BF230 magneetschakelaars voldoen aan de strenge spoorwegvoorschriften voor toepassing gevoelig voor schokken en trillingen (EC61373) en ook door het kunststof dat is gebruikt voldoet aan de brandeisen conform EN45545. Tevens zijn de magneetschakelaars gecertificeerd volgens cULus.

Meer informatie bij Calpe

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.