Leuze is gericht op “geel”

Leuze

Leuze is gericht op een proactief differentiatie- en focusbeleid

Op het gebied van automatiseringstechniek staat de kleur geel voor veiligheid op het werk. De veiligheidsexpert Leuze, als ontwikkelaar en aanbieder van veiligheidssensoren, veiligheidsoplossingen en veiligheidsdiensten voor de gehele levenscyclus van een machine, wordt nu de veiligheidscompetentie van het bedrijf in haar bedrijfsactiviteiten met een specifieke divisie verder toegespitst. Leuze benadrukt dit in het publieke imago met het motto “Veiligheid bij Leuze”.

Leuze is gericht op een proactief differentiatie- en focusbeleid. Het doel is om het succes van hun klanten te verzekeren in een industrie die voortdurend in ontwikkeling is. Dit betekent: de Sensor People concentreren zich op die focussectoren waarin zij in de loop der jaren een uitgebreide, specifieke toepassingskennis hebben verworven. “Wanneer deze technologische competenties gericht worden toegepast op de relevante industriesegmenten, resulteert dit in specifieke toepassingen”, legt Dr. Albrecht von Pfeil, Director Business Area Safety Sensors & Solutions bij Leuze, uit. “Een daarvan is het gebied van de veiligheid, dat voor ons steeds meer in het middelpunt van de belangstelling staat”, voegt hij eraan toe.

Van sensorfabrikant tot veiligheid allrounder

Leuze overtuigde vanaf het begin als voorloper op het gebied van veiligheid op het werk door trendsettende uitvindingen, zoals de ontwikkeling van de allereerste veiligheidssensor. Na een start, strikt als fabrikant en ontwikkelaar van veiligheidssensoren heeft Leuze zich in de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Vandaag de dag omvat het productassortiment van de veiligheidsexpert onder andere veiligheidssensoren, veiligheidsdiensten en veiligheidsoplossingen. Deze knowhow is gebundeld in de nieuw gecreëerde afdeling Safety. Zo is Leuze voor haar klanten een betrouwbare partner voor efficiënte veiligheidssensor oplossingen voor de gehele levenscyclus van hun machines en installaties.

Veiligheidsoplossingen van Leuze

In de loop van enkele decennia hebben de Sensor People een uitgebreide veiligheidsexpertise verworven en beschikken ze vandaag de dag over een diepgaande kennis van de normen en een grote praktijkervaring in het gebruik van veiligheid gerelateerde toepassingen. Beide vormen de basis van de Leuze-veiligheidsoplossingen. De kern van elke veiligheidsoplossing wordt gevormd door de door Leuze gekwalificeerde veiligheidsconcepten. De professionele Leuze veiligheidsadviseurs beoordelen de eisen voor elke afzonderlijke veiligheidsoplossing en stemmen deze af op de betreffende systeemindeling. De Sensor People begeleiden de projecten tot en met de goedkeuring van de veiligheidsoplossing ter plaatse.

“Safety at Leuze”

De beslissing om meer aandacht te besteden aan de veiligheid wordt onderstreept door een nieuw motto, “Safety at Leuze”. “Het nieuwe veiligheidsmotto staat voor een optimaal afgestemd productportfolio, uitgebreide ervaring in veiligheidsadvies, engineering en het ontwerp van veiligheidsoplossingen en het brede scala aan veiligheidsdiensten. Dit alles voor verschillende aspecten van verschillende soorten machines en systemen”, verklaart Dr. Albrecht von Pfeil.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie