Lenze introduceert nieuwe hoogwaardige servo-omvormer i750

Servo-omvormer

Hoogwaardige aandrijfoplossingen zijn onmisbaar voor efficiënte en geautomatiseerde productieprocessen. Met het oog op het optimaal uitrusten van de machines van morgen voor veeleisende bewegingstaken, breidt Lenze haar portfolio uit met een nieuwe servo-omvormer: De i750 kast voor motion control-toepassingen. In combinatie met een moderne Lenze-controller, lost deze bijna alle automatiseringstaken op voor dynamische multi-as toepassingen.

In het tijdperk van batchgrootte 1 en een steeds toenemende concurrentiedruk in de productie, ligt de lat voor aandrijftechnologie hoger dan ooit. Snelle reactietijden, absolute bewegingsnauwkeurigheid, intelligente algoritmen en maximale productiviteit worden beschouwd als basisvereisten voor concurrerende machineautomatisering. Dankzij meer dan 75 jaar ervaring in aandrijftechnologie, kent Lenze deze uitdagingen als geen ander en biedt nu een krachtige oplossing voor motion control-toepassingen met zijn i750 kast multi-as servo-omvormer.

Automatisering op het hoogste niveau

De servo-omvormer i750 onderscheidt zich door uitstekende precisie en dynamiek. De uitmuntende besturingsprestaties maken het mogelijk voor operators om de cyclustijden van hun machines tot 20 procent te verhogen. In combinatie met een Lenze-controller maakt de auto-tuning functie inbedrijfstelling veel eenvoudiger en verbetert het de machine-efficiëntie.

Het productassortiment i750 bestaat uit voedingsmodules en enkele en dubbele assen, die worden bediend in een gelijkstroomnetwerk. Kenmerkend zijn de smalle breedte en uitgebreide geïntegreerde veiligheidstechnologie. De units kunnen universeel worden gebruikt in het vermogensbereik van 1.1 tot 15 kilowatt voor enkele assen en van 1.1 tot 7.5 kilowatt voor dubbele assen.

Een onverslaanbaar pakket

Naast efficiëntie en precisie valt de nieuwe servo-omvormer vooral op door de eenvoudige integratie in de Lenze-besturingssystemen. “De i750 biedt alle voordelen van een open EtherCAT CiA402-interface en wordt gebruikt in centraal gestuurde systeemarchitecturen. De volledige potentie wordt duidelijk in combinatie met de Lenze-controls, waardoor het een onmisbaar element wordt in geavanceerde automatiseringssystemen.”

De i750 servo-omvormerserie ondersteunt de werking van motoren over het gehele vermogensbereik met behulp van de technologie met één kabel (OCT). “De technologie met één kabel bespaart gebruikers meer dan de helft van de installatie-inspanning en waardevolle ruimte in hun besturingskasten.”

Servo-omvormer i750 – Een veilige keuze voor de toekomst

Bij de ontwikkeling van de nieuwe servo-omvormer lag de focus sterk op functionele veiligheid. De geïntegreerde veiligheidsfuncties dekken een breed scala aan veiligheidsgerelateerde machine-toepassingen. Het apparaat voldoet aan de veiligheidseisen tot en met veiligheidsintegriteitsniveau 3 (SIL 3) en prestatieniveau e (PL e). Nog uitgebreidere mogelijkheden om machinefuncties veilig te stellen worden geboden door uitgebreide veiligheidsfuncties zoals safe-limited speed (SLS), safe direction (SDI), en safe-limited position (SLP).

Het aanbieden van een compleet aandrijfsysteem voor zeer dynamische toepassingen is een van de kernfuncties van de i750 servo-omvormer. Het maakt het mogelijk voor Lenze-motoren en -geared motoren om te werken met één-kabeltechnologie, inclusief de MCS en m850 motorreeksen, die zijn uitgerust met hoogresolutie HIPERFACE DSL encoders.

Björn Maltzahn, productmanager Motion Control bij Lenze, vat de voordelen samen: “Of het nu gaat om veiligheid, precisie of prestaties, onze nieuwe servo-omvormer en het bijbehorende productportfolio zullen werktuigbouwkundigen en machine-operators alle tools bieden die ze nodig hebben om aan alle eisen voor aandrijftechnologie te voldoen.”

Meer informatie bij Lenze

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie