Lagers garanderen betrouwbaarheid in extreme omstandigheden

37
Extreme omstandigheden lagers
Een close-up toont het uitgebreide traject van NSK's uitgebreide afdichtingssysteem, waardoor het vrijwel uitgesloten is dat verontreinigingen het lager binnendringen.

NSK Agri Disc Hubs garanderen betrouwbaarheid in extreme omstandigheden

Lagers worden in de landbouwsector voortdurend geconfronteerd in extreme omstandigheden met potentiële gevaren, zoals contact met vocht, bodemstof, corrosieve meststoffen en zeer hoge schokbelastingen (bij het contact met stenen). Het robuuste lagerontwerp en de uiterst doeltreffende afdichting van de NSK Agri Disc Hubs maken van deze componenten een prima keuze in deze extreme werkomstandigheden. Deze innovatieve eenheden, die in Duitsland worden geproduceerd, zijn een populaire keuze voor gangbare landbouwwerktuigen zoals korte schijveneggen, zaaimachines en klepelmaaiers.

De extreme omstandigheden en het wassen onder hoge druk stellen hoge eisen aan de lagers en afdichtingen in landbouwwerktuigen. Een lager van lage kwaliteit is niet robuust genoeg qua ontwerp of prestatieniveau om de uptime te garanderen die nodig is voor een betrouwbare en productieve werking. De gevolgen zijn frequente stilstanden en dure storingen.

De oplossing van NSK voor deze uitdaging is de Agri Disc Hub, een kostenefficiënte, zelfsmerende lagerunit die een aantal belangrijke voordelen heeft voor gebruikers van landbouwwerktuigen. De hoogwaardige Agri Disc Hubs zijn voorzien van tweerijige hoekcontactkogellagers die hoge axiale en radiale belastingen kunnen weerstaan. Het uitgekiende ontwerp van de lagers plaatst ze in een stevige behuizing die direct (en eenvoudig) met het werktuig verbonden is via een geïntegreerde flens.

Belangrijk is dat NSK een snelle beschikbaarheid van de Agri Disc Hubs in heel Europa kan garanderen, aangezien de productie in Duitsland plaatsvindt. De fabriek in Munderkingen heeft bijna 70 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Naast de hoogwaardige lagertechnologie zijn de Agri Disc Hubs uitgerust met een uiterst effectief afdichtingssysteem. Die garandeert een robuuste bescherming tegen de gevaren van extreme omstandigheden. Dit uitgebreide systeem bestaat uit een combinatie van een labyrint- en contactafdichting, die zowel het binnendringen van verontreinigingen als het weglekken van smering voorkomt. De levenslang gesmeerde Agri Disc Hub lagers garanderen de gebruiker een onderhoudsvrije werking.

Het innovatieve ontwerp van de lagers en het afdichtingssysteem verhogen de levensduur aanzienlijk. Zelfs bij extreme belasting hebben Agri Disc Hub lagers – en dus het werktuig dat ze bedienen – een veel langere levensduur dan andere in de handel verkrijgbare oplossingen. Bovendien kunnen de lagers dankzij de modulaire opbouw zeer snel aangepast worden aan individuele gebruikerseisen. In dergelijke gevallen garandeert de flexibele productie in de fabriek in Munderkingen een snelle levering tegen concurrende prijzen, ook bij speciale verzoeken.

De fabriek in Munderkingen werd opgericht in 1954 en ging van start met de productie van wentellagers voor een toonaangevende fabrikant van machines voor de landbouwsector. De overname van de fabriek door NSK in 1990 leidde al snel tot de introductie van een zeer flexibele productiewijze. Dat was een noodzakelijke voorwaarde om ook kleine series van klantspecifieke wentellagers met hoge efficiëntie te produceren. NSK Europe kan uit voorraad diameters tot 800 mm aanbieden.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.