Krachtige elektrische actuator biedt zeer hoge precisie en mechanische stijfheid

Elektrische actuator

In de hedendaagse industrie wordt de elektrische actuator veelvuldig ingezet voor diverse toepassingen zoals coaten en transportsystemen. Wanneer nauwkeurigheid en een hoge werkbelasting samenkomen, biedt de LEKFS-serie van SMC, speciaal ontworpen voor deze eisen, een ongeëvenaarde oplossing.

Veilig en nauwkeurig positioneren met de elektrische actuator

Een van de meest opmerkelijke voordelen van de LEKFS-serie elektrische actuatoren is het vermogen om objecten veilig en nauwkeurig te positioneren. Het ingenieus ontworpen kogelomloopgeleidingssysteem zorgt voor een uitzonderlijke positioneringsnauwkeurigheid en stijfheid van de elektrische aandrijving. De tafelpositie heeft bij een belasting van 500 N een doorbuiging die 50% kleiner is dan bij de bestaande LEFS-serie, wat de efficiëntie en betrouwbaarheid van deze actuator ten goede komt. Het voorkomen van speling tussen de tafel en geleiding zorgt voor een nauwkeurigere positionering, wat cruciaal is in vele industriële toepassingen.

Elektrische actuator: Uitgebreide compatibiliteit en snel inzetbaar

Een ander belangrijk kenmerk van de LEKFS-serie is de uitgebreide compatibiliteit met stappenmotorcontrollers, zoals de JXC-serie van SMC. Deze controllers ondersteunen alle gangbare communicatieprotocollen, waaronder EtherCAT en EtherNet/IP, wat de integratie in bestaande systemen vergemakkelijkt. Ook is er een versie met 24V DC stappenmotor beschikbaar met een absolute encoder. Deze draagt bij aan een verhoogde efficiëntie en energiebesparing.

De elektrische actuator LEKFS-serie van SMC biedt eveneens een oplossing op het gebied van positionering met montagesleuven voor signaalgevers. Hiermee kunnen tussen- en eindposities eenvoudig en nauwkeurig worden gedetecteerd, wat de flexibiliteit en functionaliteit van het systeem verbetert.

Milieuvriendelijkheid en energiebesparing

De milieuvriendelijkheid van de elektrische actuator wordt ook benadrukt door het gebruik van een absolute encoder zonder back-upbatterij. Dit draagt niet alleen bij aan de energie-efficiëntie, maar ook aan de duurzaamheid van het systeem. Zo speelt de elektrische actuator een belangrijke rol in het verkleinen van de ecologische voetafdruk van industriële processen.

Meer informatie bij SMC

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie