Jungheinrich neemt roboticaonderneming Magazino over

Magazino

De toekomst van intralogistiek wordt duidelijk bepaald door geavanceerde technologieën, en binnen deze arena heeft Magazino zich op de kaart gezet als een van de meest prominente spelers. Deze roboticaonderneming uit München, opgericht in 2014, heeft aanzienlijke sprongen gemaakt in het combineren van menselijke efficiëntie met robotische precisie.

Overname een strategische zet

Het nieuws dat de intralogistiekpionier uit Hamburg de beslissing heeft genomen om Magazino volledig over te nemen, kwam niet geheel als een verrassing voor degenen die de sector nauwlettend in de gaten houden. Sinds 2020 had Jungheinrich al een aanzienlijk belang in Magazino. Dit werd in 2022 uitgebreid tot 21,7%. Door deze recente transactie zijn de aandelen van zowel de oprichters als de eerdere medeaandeelhouders, waaronder Cellcom, Fiege Logistik en Körber, overgenomen.

Hoewel de specifieke details van de financiële overeenkomst privé zijn gehouden, heeft het overnameproces geenszins invloed op de operationele autonomie van Magazino. De roboticaonderneming blijft een onafhankelijk bedrijf binnen de Jungheinrich groep en blijft onder leiding van haar medeoprichters en huidige management.

De technologische vooruitgang van Magazino

Wat maakt deze roboticaonderneming zo bijzonder in het landschap van intralogistieke oplossingen? Met een team van ongeveer 130 werknemers beschikt Magazino over een van de grootste ontwikkelingsteams voor mobiele robotica in Europa. Hun technologieplatform stelt logistieke robots in staat om naast mensen te functioneren. Dit betekent dat robots op een geavanceerde manier in magazijnen kunnen navigeren, selectief goederen kunnen picken en deze vervolgens kunnen transporteren.

Een blijk van vertrouwen in Magazino’s innovatie is te vinden in hun integratie met Jungheinrich’s EAEa. Eerder dit jaar introduceerden ze een volledig geautomatiseerde laagheffende truck op de LogiMAT vakbeurs. Deze truck laat zien hoe hun robotbesturingssoftware soepel samenwerkt met andere geavanceerde logistieke systemen.

Het pad vooruit voor Magazino

Met deze fusie heeft Jungheinrich duidelijk de intentie om zijn expertise op het gebied van automatisering te versterken. Magazino profiteert op zijn beurt van de toegang tot het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk van Jungheinrich. Hierdoor kan het merk blijven groeien en zijn technologische oplossingen uitbreiden.

De samenwerking tussen de twee bedrijven is niet nieuw, zoals Dr. Lars Brzoska als voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich opmerkte. “De chemie tussen Jungheinrich en Magazino is altijd sterk geweest.” Hij gelooft stellig in het potentieel van de roboticaonderneming om de toekomst van intralogistiek te vormen. Hij is vastbesloten om deze expertise binnen de grotere groep te benutten.

Frederik Brantner, CEO van Magazino, deelde zijn optimisme en benadrukte de continue groeiende behoefte aan magazijnautomatisering. Met de steun van Jungheinrich is de roboticaonderneming ideaal gepositioneerd om haar leiderschap in intralogistieke technologie verder te ontwikkelen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.