Jonge professionals kunnen digitalisering organisaties versnellen

hbo-studenten campussen trainingen Structuur Continu leren Innovatief werken

Breinstein: Jonge HBO en WO professionals kunnen digitalisering organisaties enorm versnellen

Breinstein richt zich op traineeships en detachering van (young) professionals om organisaties future-proof te maken en te helpen met digitale vraagstukken op het gebied van cybersecurity, databeheer of digitale toepassingen. De young professionals van Breinstein werken op innovatieve projecten om organisaties te helpen met digitalisering en maken met hun digitale slagkracht het verschil binnen veel organisaties. Andersom is het voor jong digitaal talent dé kans om enorm veel relevante werkervaring op te doen zonder dat ze zich direct moeten committeren aan één werkgever.

Digital Natives – ook wel Generatie Z genoemd – is de eerste generatie die zich geen leven zonder internet kan voorstellen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 11% van de Digital Natives het liefst in de ICT wil werken, tegen 5% van de oudere generaties. “Deze jonge professionals zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties. Door onze krachten en onze visie te bundelen, kunnen wij de markt beter bedienen en zijn we klaar voor de toekomst”, zegt oprichter en directeur Chantal Mulder. Breinstein is ervan overtuigd dat de uitdagingen van de toekomst het best kunnen worden opgelost door Digital Natives. Wij maken organisaties future-proof door de beste digital natives te werven en zich te ontwikkelen via onze traineeships”, licht Mulder toe.

Ervaringen uit de praktijk

Nadia Mahyou werkt bij de Belastingdienst als datacoördinator en houdt zich bezig met de AVG en privacy binnen de afdeling communicatie. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor de beveiliging en de continuïteit van de vitale processen. “Denk aan autorisaties en de veiligheid van mobiele werkomgevingen. Verder vallen ook databeheersing en informatiehuishouding onder mijn portefeuille.” Ze merkt dat haar afdeling zit te springen om iemand met haar vaardigheden en helpt mee aan een grote digitale inhaalslag binnen de organisatie.

Laura Borghans is projectmedewerker Microsoft 365 bij de Radboud Universiteit. Zij houdt zich bezig met communicatie in de adoptiefase. “Alle gebruikers krijgen toegang tot de Microsoft 365-applicaties. Voor de online lessen switchen we van Zoom naar Teams, dat is veiliger. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de veranderingen en weet hoe ze gaan werken in de nieuwe digitale werkomgeving.” Laura merkt dat er veel behoefte is aan extra ondersteuning. “Iedereen heeft het ontzettend druk. Trainees zijn bij uitstek geschikt als extra handjes en om de boel in een stroomversnelling te krijgen.”

Niet direct committeren aan een vaste baan na je studie

Uit gegevens van Motivaction blijkt ook dat Young professionals en digital natives het lastig vinden om een studie of richting te kiezen die echt bij hen past en hen voorbereidt op een volgende stap in hun loopbaan. Breinstein helpt die generatie hierbij met een intensief opleidings- en ontwikkelprogramma, waarmee de hard- en softskills van young professionals worden gestimuleerd. Tegelijkertijd gaan zij aan de slag met interessante opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers. “Meteen gaan werken voelt voor veel jonge talenten alsof ze zich vastleggen voor de rest van hun leven en vast komen te zitten in een stramien, waardoor ze hun tijd niet meer flexibel kunnen indelen. Wij bieden ze met onze traineeships een aantrekkelijk alternatief waarmee ze bij meerdere organisaties binnen kunnen kijken en zo kunnen ontdekken wat ze echt boeit!”, vertelt mede-directeur Ivo Weel.

Breinstein biedt traineeships in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Meer ervaren IT-professionals worden aangeboden via detachering. Terwijl ze vrijwel meteen voor organisaties aan de slag gaan, zorgt Breinstein voor de opleiding en coaching.

Nederland digitale koploper

“Ons hogere doel? Door het inzetten van Digital Natives maken wij Nederland de digitale koploper van Europa. Want zij zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties”, vertelt Weel, die de eerder genoemde naamswijziging vooral symbolisch noemt. “Onder de motorkap werken we al sinds de oprichting van trainee.nl in 2015 onder één paraplu, maar dat willen we nu ook uitstralen naar de markt. Doordat Breinstein en trainee.nl beide onder eigen naam opereerden, leek het alsof er sprake was van twee soorten dienstverlening. Met de naamswijziging en het in lijn brengen van de organisaties nemen we deze verwarring weg en is het voor klanten duidelijk dat we alle organisaties bedienen met hetzelfde portfolio”, aldus Weel.

Belangrijke synergievoordelen voor Breinstein

De samensmelting zorgt voor belangrijke synergievoordelen. Breinstein krijgt meer schaalgrootte, de herkenbaarheid wordt groter en de organisatie en de processen worden gestroomlijnd. Mulder: “Tegelijkertijd blijven we nog steeds een specialist: we richten ons op het samenbrengen van mensen, processen en technologieën met hulp van talentvolle young professionals.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie