Japanse agro-tech startup maakt tomatenoogstrobot

Japanse agro-tech startup inaho Inc. onthult een tomatenoogstrobot

inaho Inc. uit Japan kondigt de oprichting van inaho Europe B.V. aan en begint met activiteiten in Nederland met hun nieuwste product: een tomatenoogstrobot.

inaho Inc. (hierna “inaho” genoemd) is een in Japan gevestigde startup die oplossingen aanbiedt voor robotautomatisering in de landbouw. Haar Europese dochteronderneming, inaho Europe B.V., is opgericht en begint haar werkzaamheden op 1 april 2021. Beginnend met de tomatenoogstrobot wil het bedrijf de uitdagingen aanpakken waarmee Europese landbouwbedrijven worden geconfronteerd.

Belangrijkste kenmerken

  • Volautomatische oogstrobot voor snoeptomaten
  • AI-algoritme herkent rijpe vruchten op basis van kleur en grootte
  • Tot 12 uur werking op een enkele lading
  • Werkt dag en nacht inaho is in 2020 begonnen met de ontwikkeling van hun tomatenoogstrobot.

Er zijn reeds vier robots vervaardigd en op de markt gebracht; zij zijn momenteel in bedrijf en verzamelen feedback van verschillende vooraanstaande telers in Japan voor verdere verbeteringen.

De missie van inaho is om de landbouw duurzamer te maken. Met haar oplossingen zal het bedrijf bijdragen tot arbeidsbesparing en efficiëntieverbetering in de landbouw in Europa en andere regio’s.

“Boerderijen en producenten in verschillende landen kampen met een tekort aan arbeidskrachten als gevolg van de COVID-19-pandemie. Naast de wereldwijde pandemie worden ook de stijgende lonen voor landarbeiders een steeds groter probleem voor bedrijven in de landbouw. Deze uitdagingen kunnen uiteindelijk leiden tot voedseltekorten in de komende jaren. Doarom is het nu tijd om automatiseringstechnologieën te introduceren en over te stappen van de bestaande landbouwmethoden.” zegt Sohya Ohyama, mede-oprichter en COO van inaho.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze baanbrekende technologieën en oplossingen zullen bijdragen tot het welzijn van alle personen in de landbouwsector en zullen leiden tot de verwezenlijking van duurzame landbouw in de toekomst. Om dit mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar partners die deze waarden samen kunnen uitbouwen: telers, zaadbedrijven en facilitaire bedrijven in de EU.”

inaho lanceerde de met AI uitgeruste aspergeoogstrobot in 2019 en werkt volgens het Robot-as-a-Service (RaaS) bedrijfsmodel. Het bedrijf won de Minister van Landbouw, Bosbouw en Visserij-prijs in de 9e ROBOT-PRIJS, uitgereikt door de Japanse regering. In 2020 hebben, ondanks de pandemie, 10 boerderijen de diensten in Japan ingevoerd. Inaho levert niet alleen robotoplossingen, maar ontwikkelt ook samen met partners nieuwe teeltsystemen en bedrijfsvoeringsschema’s om de landbouw duurzamer te maken.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.