Innovatiemissie met Staatssecretaris Keijzer, bedrijven en onderzoekers

Innovatiemissie Mona Keijzer

Innovatiemissie AI en Digitale technologieën | Nederlandse ondernemers en onderzoekers in positie brengen om internationaal te kunnen groeien met hun digitale innovaties en economische kansen te verzilveren op de wereldmarkt. Dat is het doel van twee virtuele innovatiemissies van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).

Van 25-27 januari 2021 leidt ze een digitale AI-missie naar Frankrijk; van 3-5 februari 2021 doet ze digitaal Japan aan met bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met digitale technologieën.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Nederlandse ondernemers en onderzoekers dragen met hun slimme producten en diensten bij aan het oplossen van de grote wereldvraagstukken, zoals zorg, genoeg voedsel en de energietransitie. Daardoor zijn we wereldleider op het gebied van digitalisering en hebben we de ambitie om dat te blijven, bijvoorbeeld via een technologie als AI. Mijn rol is om onze ondernemers en onderzoekers te helpen bij het internationaal laten groeien van hun innovaties. Op deze innovatiemissies, die nu digitaal doorgang kunnen vinden, verbinden we onze bedrijven en kennisinstellingen aan markten die goede groeikansen bieden in de vorm van kennis, geld, partners en klanten.”

Nederland en Frankrijk zijn beide landen die vooroplopen in AI, met name in de sectoren gezondheid, agrofood en mobiliteit. De innovatiemissie is bedoeld om Nederlandse en Franse startups, mkb-bedrijven, grootbedrijven en onderzoeksinstellingen meer met elkaar te laten samenwerken. Naast informerende sessies over uiteenlopende onderwerpen als smart farming en big data in de zorg worden deelnemers ook actief aan elkaar gekoppeld.

Van Nederlandse zijde nemen topinstellingen op het gebied van AI deel: onder andere TNO, TU Eindhoven, Erasmus Medisch Centrum, Wageningen University Research en het Innovation Center for AI (ICAI). Momenteel hebben zo’n 27 Nederlandse en 17 Franse bedrijven zich ingeschreven om mee te gaan. De Franse delegatie zal geleid worden door Cédric O, de Franse staatssecretaris van Digitalisering.

Japan: digitale economie en innovatie

Japan werkt aan een zogenaamde Society 5.0, een maatschappij waarin digitale technologie een hoofdrol speelt in economische groei en maatschappelijke vraagstukken. Daarom is het land geïnteresseerd in Nederlandse expertise op dit vlak. Het zorgt ook voor kansen voor Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen. Het is ook een goede gelegenheid om kennis te nemen van nieuwe technologische ontwikkelingen in Japan.

De innovatiemissie naar Japan focust zich specifiek op drie digitale onderdelen: smart industry (fabriceren met o.a. 3D-printen, robotisering, IoT, 5G en AI), smart services (o.a. fintech en online winkelen) en smart agriculture (landbouw met hulp van o.a. robots en slimme sensoren).

Op deze missie gaan tot nu toe 40 Nederlandse bedrijven mee. Staatssecretaris Keijzer zal spreken over innovatie en samenwerking o.a. met haar collega minister Kajiyama (van Economie, Handel en Industrie).

Meld je aan – pak internationale kansen op het gebied van AI en digitalisering

Ondernemers die actief zijn op het gebied van AI en zakelijke kansen in Frankrijk willen verkennen, kunnen zich nog aansluiten bij de digitale innovatiemissie naar Frankrijk.

Wilt u zakendoen in Japan en meer weten over dit land? Of wilt u nieuwe zakelijke contacten opdoen en uw bestaande contacten verstevigen? Meld u dan aan voor de digitale handelsmissie naar Japan.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.