Machine isolatie verlaagd energiekosten met 40%

Isolatiemanchetten

Met een terugverdientijd van gemiddeld een half jaar, zou het investeren in isolatiemanchetten een “no- brainer” moeten zijn. Gemiddeld kunnen energiebesparingen gerealiseerd worden van 20 tot 40%.

Onlangs werd er een artikel gepubliceerd op de website van kunststofenrubber met de titel: “Essentra Components verlaagt energieverbruik met 15% door gebruik heat jackets.” Het artikel legt uit dat door het gebruik van zogenaamde Heat Jackets het energieverbruik met 15% gereduceerd wordt. Dit komt doordat deze isolatiematrassen het warmteverlies, van in dit geval een verwarmingsvat beperken.

Daarnaast is er minder energie nodig om het vat opnieuw op te warmen, bij de start van een nieuwe cyclus. Al met al wordt de efficientie dus verhoogd.

Verschil Heat Jackets & Isolatiemanchetten

Bij het lezen van het artikel krijg je het gevoel dat Heat Jackets nieuw op de markt zijn. Echter zijn heat jackets, niks anders dan isolatiemanchetten. Isolatiemanchetten zijn eenvoudig te monteren, goedkoop en uiterst doeltreffend voor het isoleren van bijvoorbeeld cilinders in spuitgiet- en extrusielijnen.

Heb ik isolatiemanchetten nodig?

Veel organisaties maken nog stééds geen gebruik van isolatiemanchetten. Dit is een gemiste kans, omdat de investering gemiddeld binnen 6 tot 8 maanden is terugverdiend. Met de huidige prijsstijgingen in de energiemarkt wordt de terugverdientijd alsmaar korter. Ja, je hebt ze dus nodig, tenzij je liever een dief bent van je eigen portemonnee.

In de afgelopen 20 jaar hebben we veel verschillende organisaties mogen voorzien van maatwerk isolatiemanchetten. De gemiddelde energiebesparing komt voor de isolatiemanchetten van Rokoma neer op 20-40% maar er zijn zelfs uitschieters geweest waarbij de energiebesparing net geen 70% aantikte.

Voordelen van isolatiemanchetten

  • Lagere energiekosten;
  • Snelle terugverdientijd;
  • Verhoogde veiligheid voor personeel door afname oppervlakte-temperatuur met 50-70%;
  • Verlaging omgevingstemperatuur;
  • Eenvoudig te monteren en demonteren;

Rokoma levert al meer dan 20 jaar isolatiemanchetten aan industrieel Nederland.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie