Industriële PC’s begeven het altijd op het juiste moment, toch?

Industriële PC's

PC’s in een industriële omgeving begeven het altijd het slechtste moment

Een ding waar je altijd van op aan kan, is dat als er iets mis kan gaan, het ook daadwerkelijk gebeurt. En er gaat altijd iets mis op het slechtst mogelijke moment. Industriële PC’s zijn bestand tegen de extreme condities in een fabriek waar standaard PC’s niet tegen kunnen, zoals stof, vocht, trillingen en temperatuurschommelingen. U weet ook dat de onderbrekingen en productieverliezen zelf veel duurder zijn dan de PC zelf.

Wanneer de PC stilvalt, moet uw supportteam alles op alles zetten om deze onverwachte onderbreking te verhelpen. Dit kan daarnaast nog veel verder gaande gevolgen hebben: gemiste leveringen, dat telefoontje van de CFO die wil praten over de boete die hij zojuist heeft ontvangen …

In de prijsbewuste wereld waarin we ons bevinden, beoordelen we vaak relatief eenvoudige aankopen op de initiële kosten. Echter de verborgen kosten als gevolg van de stilstanden zijn juist op de werkvloer aanzienlijk.
Simpel gezegd, industriële pcs zijn gemaakt voor hetgeen dat ze moeten doen.

Ze zijn bestand tegen de omgevingscondities waar standaard pc’s dat niet zijn. Industriële pc’s slijten niet op dezelfde manier als een standaard pc en zijn niet toe aan vervanging om de 6-12 maanden. Dit betekent dat als u nu op industriele PC’s standaardiseert, u er zeker van kunt zijn dat u over 5 tot 10 jaar hier nog steeds mee kunt werken. Dit is in gereguleerde industrieën van nog groter belang.

Emerson maakt industriele PC’s die significant beter presteren. De Emerson reeks aan IPC’s is gebouwd met gepatenteerde warmtebeheertechnologie dat ervoor zorgt dat de IPC altijd blijft werken over de gehele temperatuurrange.

Alle CPU’s zijn zo ontworpen, dat ze bij hogere temperaturen trager werken. En dat terwijl temperatuursverhogingen zeer gebruikelijk zijn in industriële omgevingen.

Emerson’s gepatenteerde thermische ontwerp voorkomt dat de CPU zijn temperatuurlimieten bereikt en trager gaat werken. Deze manier van warmtebeheer wordt toegepast op elementen waar doorgaans de warmte niet voor gereguleerd wordt, zoals SSD, zodat ook deze onderdelen kunnen blijven functioneren in ruwe industriële omgevingen. De Emerson IPC blijft op deze manier 100% presteren bij een omgevingstemperatuur van maar liefst 70 °C.

Emerson IPC’s hebben geen interne kabels en minimale aansluitingen. Processors en geheugen zijn op het bord gesoldeerd om ervoor te zorgen dat ze ononderbroken werken, ongeacht de trillingen en schokken die ze ondergaan. Het robuuste ontwerp van de rekenmodule heeft voor gereguleerde industrieën het voordeel dat bij een upgrade alleen een hercertificering nodig is voor het bijgewerkte onderdeel.

En voor het geval u merkt dat uw operators graag hun schroevendraaier als een stylus gebruiken; de beeldschermpanelen met glazen front zijn net zo stevig gebouwd als de IPC’s van Emerson. Tevens kunt u vanaf een enkele display poort meerdere onafhankelijke beeldschermen in serie schakelen.

Dus waarom zou je het risico lopen op meerdere storingen, als de producten van Emerson dit kunnen voorkomen? Vraag uzelf af: “Zijn uw pc’s op de fabrieksvloer robuust en betrouwbaar genoeg zodat u rustig kunt slapen?”

Wilt u graag meer informatie over Industriële PC’s, neem contact op met Novotek via info.benelux@novotek.com of neem telefonisch contact via +31 76 5871010.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie