Industriële computer met flexibel selecteerbare uitrusting

industriële computer

Phoenix Contact heeft recentelijk de VL3 UPC onthuld, een ultracompacte industriële computer die bij uitstek geschikt is voor veeleisende industriële toepassingen. Deze compacte maar krachtige computer is voorzien van de laatste technologie en is ontworpen met flexibiliteit in gedachten.

De VL3 UPC is uitgerust met een 6e generatie Intel Atom-processor (voorheen bekend als Elkhart Lake), verkrijgbaar in zowel Dual-Core als Quad-Core uitvoering. Dit maakt de industriële computer uitermate geschikt voor veeleisende toepassingen die snelle verwerking en hoge prestaties vereisen. Daarnaast wordt de computer ondersteund door het nieuwste DDR4-werkgeheugen en geïntegreerde, voorgeïnstalleerde NonVolatile Memory Express Solid-State-geheugenmodules voor snelle en betrouwbare dataopslag en -toegang.

Bijzonder aan de VL3 UPC is het passieve koelsysteem, dat zorgt voor een stille werking en een langere levensduur van de componenten door oververhitting te voorkomen. Hierdoor is de computer bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij geluidsproductie een probleem kan zijn.

In de standaarduitrusting van de industriële computer bevindt zich een DisplayPort 1.4-interface. Deze interface ondersteunt displays met hoge resolutie en multi-stream-transport, waardoor meerdere displays tegelijkertijd van signalen kunnen worden voorzien. Bovendien zijn alle modellen voorzien van twee 2,5 Gb Ethernet-interfaces en snelle USB 3.1-aansluitingen voor snelle en betrouwbare datatransfer.

Om aan de diverse eisen van industriële toepassingen te voldoen, kan de VL3 UPC verder worden geconfigureerd met twee additionele seriële interfaces die kunnen worden ingesteld als RS-232/422/485. Er is ook een draadloze LAN-optie (a, b, g, n) beschikbaar in de standaardbehuizing van 100 x 100 x 50 mm. Voor de montage biedt Phoenix Contact de keuze uit een DIN-rail of wandmontage via een montagehoek. Dit biedt de gebruiker flexibiliteit bij de installatie en maakt het mogelijk om de VL3 UPC in een breed scala aan omgevingen te implementeren.

Daarnaast biedt Phoenix Contact twee uitbreidingsmodules aan die de hoogte van de industriële pc met 30 mm verhogen. De eerste uitbreidingsoptie biedt twee extra 2,5 Gb Ethernet-poorten en een M.2-bus. De M.2-interface kan worden gebruikt voor opslaguitbreidingsapparaten, wat zorgt voor extra flexibiliteit en schaalbaarheid. De tweede uitbreidingsoptie is een 4G/LTE-modem, dat eveneens een M.2-interface voor geheugenuitbreiding bevat. Deze uitbreidingsmodule is al voorbereid op de integratie van toekomstige 5G-modems, waardoor de VL3 UPC klaar is voor de volgende generatie van draadloze communicatie.

Het uitgebreide scala aan opties en functies die de VL3 UPC biedt, onderstreept de flexibiliteit van dit compacte industriële computersysteem. Door de mogelijkheid om de uitrusting en functies van de computer aan te passen aan specifieke toepassingen, biedt de VL3 UPC een oplossing die kan worden afgestemd op de unieke behoeften van elke industriële toepassing.

Bovendien weerspiegelt de VL3 UPC de toewijding van Phoenix Contact aan innovatie en technologische vooruitgang. Met de nieuwste 6e generatie Intel Atom-processor, DDR4-werkgeheugen, en geïntegreerde solid-state geheugenmodules, is de VL3 UPC ontworpen om te voldoen aan de eisen van de moderne industrie. De toevoeging van extra interfaces en uitbreidingsopties, zoals de 2,5 Gb Ethernet-poorten, de M.2-bus, en de 4G/LTE-modem, toont aan dat Phoenix Contact aandacht heeft voor de groeiende behoefte aan connectiviteit en datacommunicatie in de industrie.

De VL3 UPC van Phoenix Contact is niet alleen een compacte industriële computer, maar ook een flexibele en krachtige oplossing voor een breed scala aan industriële toepassingen. Of het nu gaat om data-intensieve toepassingen, toepassingen die hoge prestaties vereisen, of toepassingen waarbij flexibiliteit en aanpasbaarheid van cruciaal belang zijn, de VL3 UPC biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing. Meer informatie bij Phoenix Contact.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie