Inductieve meetsensoren met IO-Link en analoge uitgang van Turck

Inductieve meetsensoren

Turck heeft zijn reeks sensoren uitgebreid met nieuwe modellen inductieve meetsensoren die zijn uitgerust met IO-Link en een analoge uitgang. De nieuwe BI11-CK40 en NI11-CK40 modellen zijn uitgerust met een geavanceerde microprocessor die zorgt voor verbeterde lineariteit en nauwkeurigheid, evenals een effectieve temperatuurcompensatie over een breed temperatuurbereik van -25 tot +75 °C.

Deze inductieve meetsensoren bieden een unieke, instelbare 0 tot 10 V spanningsuitgang en een extra, via IO-Link vrij te parametreren schakeluitgang. Deze functies verhogen niet alleen de nauwkeurigheid, maar bieden ook uitgebreide diagnosemogelijkheden voor voorspellend onderhoud. Dit is essentieel in diverse industrieën zoals machinebouw, verpakkingsindustrie, energiesector en automobielindustrie.

Tijdsbesparing en eenvoudige vervanging

Een groot voordeel van de Turck inductieve meetsensoren is de tijdswinst door minder programmering en vereenvoudigde vervanging bij storingen. De eenvoudige parameteroverdracht via IO-Link minimaliseert de uitvaltijd, een belangrijke factor in het onderhouden van continue productielijnen. Bovendien biedt het rechthoekige CK40-ontwerp van de sensoren ruimtebesparende installatieoplossingen die eenvoudig te implementeren zijn in diverse instellingen.

De inductieve meetsensoren hebben een bereik tot 25 mm en een minimale lineariteitsafwijking van minder dan 1 procent voor de verzonken versie en minder dan 2,5 procent voor de niet-verzonken versie. Deze eigenschappen garanderen maximale precisie en betrouwbaarheid in operationele omstandigheden, zelfs in de meest veeleisende toepassingen.

Inductieve meetsensoren met robuuste en veelzijdige ontwerpkeuzes

Het robuuste IP67-ontwerp van de sensoren zorgt voor maximale duurzaamheid en betrouwbaarheid onder diverse omgevingsomstandigheden. De sensorkop is flexibel en het is mogelijk deze eenvoudig in vijf richtingen te plaatsen met behulp van het meegeleverde gereedschap. Dit maakt de sensoren niet alleen veelzijdig, maar ook gemakkelijk aanpasbaar aan verschillende montagevoorwaarden.

Deze inductieve meetsensoren hebben een behuizing van zwart, plastic PBT-GF30-V0 en een IP68 beschermingsklasse. Ze zijn ontworpen om te weerstaan aan magnetische velden en extreme omgevingsfactoren. De hoek-LED’s met hoge luminantie zorgen voor een optimale zichtbaarheid van de voedingsspanning en schakeltoestand vanuit elke positie. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.