IP67 camera-gebaseerde ID-reader voor 1D, 2D en DPM-codes

ID-reader

Automatisering is een steunpilaar geworden in veel industrieën, waarbij identificatiesystemen de ruggengraat vormen voor het volgen van componenten, producten en verpakkingen. Een van de sleuteltechnologieën in dit domein is de ID-reader, zoals de di-soric ID-reader, die veelvoorkomende 1D-, 2D- en DPM-codes identificeert, zelfs vanuit aanzienlijke afstanden en onder uitdagende omgevingsfactoren.

ID-reader met verwisselbare lenzen

De ID-reader maakt gebruik van verwisselbare lenzen met verschillende brandpuntsafstanden, in combinatie met softwarematige beeldcorrectie. Deze technologie zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbare resultaten in flexibele productiesystemen. De nVision-i software assisteert de gebruiker tijdens de installatie en verzekert een snelle inzetbaarheid.

Een brede toepasbaarheid kenmerkt deze ID-reader, met zijn IP67-behuizing is hij geschikt voor gebruik in vrijwel alle industriële sectoren. Dankzij gespecialiseerde algoritmes kunnen alle DPM-codes, vooral nuttig in de assemblage- en handlingsector, effectief worden gelezen. Zelfs in fabrieken met stof, olie en vuil, zorgt de IP67-beschermingsklasse ervoor dat hij optimaal blijft functioneren.

Lezen van codes

De bijbehorende nVision-i software van di-soric voorziet gebruikers van een uitgebreide set tools voor het lezen van codes. Deze software is in staat om de meest gangbare 1D-, 2D- en DPM-codes te lezen en verzendt gegevens via verschillende communicatie-interfaces. De ID-reader is ook capabel om verschillende DataMatrix- en QR-codes te lezen, en kan meerdere codes tegelijkertijd lezen, waardoor het traceren van consumentengoederen en het uitvoeren van kwaliteitscontroles efficiënter wordt.

Daarnaast heeft de ID-reader geïntegreerde beeldcorrectie. Hierdoor worden vervormingen en schaduwvorming aan de beeldrand geëlimineerd door softwarematige kalibratie. Bovendien verhoogt dit de flexibiliteit. Ook wordt het gemakkelijker om de reader te configureren. Vooral bij snelle productveranderingen is dit uitermate nuttig.

De nVision-i besturingssoftware, voorzien van een grafische gebruikersinterface, maakt het eenvoudig om de gewenste inspectietools te selecteren en te gebruiken. Alle tools, inclusief een contextgevoelige beschrijving, zijn overzichtelijk gerangschikt en gegroepeerd in een navigatiemenu, beschikbaar in verschillende talen.

Automatische identificatie

De ID-reader biedt automatische identificatie van alle codetypes en stelt de gebruiker in staat om zoekcriteria parameters eenvoudig en direct in te stellen. Bovendien kan de bediening op elk moment meetwaarden en test- en statusresultaten oproepen of afbeeldingen bekijken voor controle en analyse, zelfs tijdens het gebruik.

Het systeem biedt hoge mate van transparantie en flexibiliteit bij de implementatie van de gewenste toepassing. Door de mogelijkheid om snel aan te passen aan veranderde productieparameters en maatwerkoptimalisatie, zorgt de IID-reader ervoor dat hij altijd up-to-date is en voldoet aan de vereiste kwaliteits- en productiviteitsnormen. De verschillende industriële protocollen zoals Digital I/O, TCP/IP, Profinet, HTTP, FTP/SFTP en ReST-API ondersteunen dit alles.

Het scala aan identificatieproducten wordt aangevuld met op maat gemaakte optische, elektronische en mechanische accessoires. Hierdoor positioneert de ID-reader zich als essentieel in de geautomatiseerde productie-industrie.

Meer informatie bij di-soric

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.