Hygiënische stelvoet met weegfunctie

Stelvoet

Morskate, specialist in de mechanische aandrijf- en procestechniek, heeft onlangs de stelvoet met weegfunctie van Martin Levelling Components aan haar assortiment toegevoegd. De innovatieve stelvoet is geschikt voor industrieën waar het wegen van producten essentieel is en waar de hoogste eisen aan hygiëne gesteld worden.

De FLC3A stelvoet is uitgerust met een geïntegreerde weegcel met een weegcapaciteit tot 20.000 kg en is 3-A gecertificeerd. “Het unieke aan de FLC3A is de combinatie van een stelvoet met een geïntegreerde weegfunctie”, zegt Roel Herink van Morskate. “Hierdoor is het mogelijk om de hoogte van machines en transportbanden te verstellen en tegelijkertijd het gewicht van het product te meten.”

De stelvoet is ontworpen met het oog op hygiëne en is voorzien van een roestvrijstalen voetplaat met een diameter van 120 mm. Daarnaast is de FLC3A voorzien van schroefdraad M12 tot M36. Het oppervlak van de RVS stelvoet is glad, waardoor vuil zich niet kan ophopen en hygiëne eenvoudig te waarborgen is, ook draagt dit bij aan het verminderen van de water- en schoonmaakkosten. De FLC3A is compatibel met alle Martin 3-A stelvoeten.

De stelvoet met weegfunctie is geschikt voor diverse industrieën, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, drankindustrie, zuivelindustrie, farmaceutische industrie, cosmetische industrie en chemische industrie. “De FLC3A is een perfecte oplossing voor bedrijven die hun productieproces willen optimaliseren en willen voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen”, aldus Roel Herink van Morskate.

Het aflezen van de weeggegevens kan eenvoudig via de besturing van de aan te sluiten machines en/of op een meegeleverd scherm. De FLC3A kan aangesloten worden op elke gangbare PLC.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.