Hopium ontwikkelt waterstofauto op 3DEXPERIENCE-platform

3DEXPERIENCE-platform

De Franse autofabrikant Hopium gebruikt het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud van Dassault Systèmes voor het ontwerp en de ontwikkeling van de eerste prototypes van zijn high-end-auto op waterstof, de Hopium Machina.

3DEXPERIENCE-platform

Het 3DEXPERIENCE-platform biedt Hopium geïntegreerde ontwerp-, engineering- en simulatietoepassingen op een cloudgebaseerd platform dat samenwerking mogelijk maakt. Hopium maakt gebruik van de kennis en knowhow van haar experts in een end-to-end, ‘single-data’ innovatieomgeving dat het bedrijf gebruikt voor alle fases van het ontwikkelingsproces. Dat versnelt het ontwerp, verbetert de algehele efficiëntie, en optimaliseert het gebruik van resources. Naarmate de ontwikkeling van de Machina vordert richting een beoogde marktintroductie in 2025, zal het bedrijf het gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform uitbreiden op basis van haar behoeften.

Tijd van essentieel belang

“Onze visie is het ontwerp van een nieuw soort voertuig dat de grote milieu-uitdagingen van onze tijd moet aanpakken. In deze context is tijd van essentieel belang. We hebben de wendbaarheid en geavanceerde functionaliteiten nodig om snel te kunnen experimenteren met complexe concepten zoals embedded elektronica en geoptimaliseerd opslagvolume”, zegt Olivier Lombard, oprichter van Hopium. “Door al onze activiteiten volledig te integreren op het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes, kon ons team altijd en overal veilig werken en ons eerste prototype in slechts 8 maanden met succes realiseren.”

De Hopium Machina combineert een baanbrekend design, een uitzonderlijke actieradius en een recordbrekende vultijd in een emissievrije high-performance-auto. Het model is geïnspireerd door de race-ervaringen van Olivier Lombard, de jongste winnaar van de 24 uur van Le Mans.

Geïntegreerd brandstofcelsysteem

Het geïntegreerde brandstofcelsysteem genereert de energie die nodig is om het voertuig aan te drijven terwijl het niets anders uitstoot dan water. Het systeem kan in drie minuten volledig worden bijgevuld, levert meer dan 500 pk, haalt een snelheid van 230 km/u en legt een afstand van meer dan 1.000 km af.

“Hopium is een game changer. Het bewijs is de realisatie van het eerste prototype in slechts 8 maanden”, aldus Laurence Montanari, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud biedt hen de benodigde infrastructuur voor het realiseren van nieuwe waterstof-aangedreven, verbonden en autonome mobiliteitservaringen. De teams van Hopium zijn gefocust op de ontwikkeling van hun Machina en zullen profiteren van Dassault Systèmes’ beste industrieoplossingen. Vandaag de dag maakt bijna elke EV-ontwikkelaar ter wereld gebruik van de technologie van Dassault Systèmes om de transformatie van de industrie nog verder te stimuleren.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie