Groneman breidt uit met krimpschijven en spansets van TAS Schäfer

Krimpschijven

TAS Schäfer GmbH is een familiebedrijf met een lange traditie. Sinds 1961 ontwikkelen zij, innovatieve producten voor aandrijf- en dempingtechniek. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met de productie en assemblage van componenten voor hydraulisch aangedreven transportbanden en richtte zich op de regionale mijnbouwindustrie. Door het ontstaan van een industriële productie voor krimpschijven en klemsets is de focus van het bedrijf steeds meer verschoven naar aandrijftechniek. Eigen producten, zoals bijvoorbeeld de hydraulische krimpschijven, zijn ontwikkeld en als wereldwijd patent aangemeld. Als gevolg hiervan, zet TAS Schäfer wereldwijd de norm op het gebied van wrijvingsverbindingen.

Ondertussen leveren zij samen met hun vertegenwoordigers over de hele wereld innovatieve producten van de aandrijftechniek. TAS Schäfer GmbH producten worden in Nederland vertegenwoordigd door Groneman B.V.

Als ISO 9001 gecertificeerd bedrijf garanderen zij van de ontwikkeling tot het eindproduct de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Zij vertrouwen op moderne methoden en zoeken voortdurend naar mogelijkheden om assemblage- en testprocedures te optimaliseren.

Veel van hun producten voor specifieke klanten moeten worden getest en gecertificeerd. Hiervoor maken zij voor hun klanten het ontwerp, de berekeningen, de tolerantieanalyse en de toepassing van de berekeningen. Om die stap naar de producent te verkleinen is Groneman als vertegenwoordiger voor de Nederlands markt in beeld. Wij zoeken bewust de dialoog met onze klanten om hun ervaringen en suggesties voor verbetering in nieuwe producten te verwerken.

De krimpschijven zijn verkrijgbaar met een minimum overdraagbaar koppel van 11 Nm bij een rvs-krimpschijf tot een overdraagbaar koppel van 14 miljoen Nm bij een hydraulische krimpschijf. Dit alles voor as diameters van 14 tot 1000 millimeter. Bij de conische spansets liggen de overdraagbare koppelwaardes tussen de 11 Nm en de Nm 1,8 miljoen Nm, met verschillende combinatie mogelijkheden tussen de spandiameters van de binnenring en de buitenring.

Er zijn twee- en driedelige krimpschijf uitvoeringen, waarbij in de tweedelige uitvoering er modellen zijn die zonder momentsleutel kunnen worden aangedraaid tot het gewenste overdraagbare koppel. Ook zijn er starre krimp askoppeling uitvoeringen in het programma. Een groot aantal modellen van de krimpschijven en alle conische spansets zijn in rvs-uitvoering te verkrijgen.

Meer informatie bij Groneman

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie