Grijpen, positioneren, stapelen, uitlijnen of centreren met de grijpermodule GM01

Grijpermodule

De nieuwe LinMot GM01 grijpermodule bij Groneman is ontworpen voor nauwkeurig grijpen en verplaatsen van producten in de meest veeleisende omgevingen (moeilijke omstandigheden).

Innovatief ontwerp grijpermodule met grote flexibiliteit

Met de hoge flexibiliteit en instelmogelijkheden van de nieuwe grijpermodule heeft LinMot een interessante noviteit op de markt gebracht. Door de speciale opstelling van de twee duurzame roestvrij stalen lineaire motoren, is het mogelijk om elke bek onafhankelijk aan te sturen. Dit betekent dat de GM01 droge, vochtige, harde of zachte producten voorzichtig kan grijpen en transporteren. Dit doet de GM01 zonder zichtbare sporen achter te laten. Bovendien kan de GM01 deze producten axiaal naar links en naar rechts bewegen. Dit maakt het mogelijk om speciale grijptactieken te gebruiken (zoals het stoffer-blik-principe) die met een conventionele grijper niet mogelijk zijn.

Dankzij het hygiënische ontwerp en de hoge IP69-beschermingsgraad is de LinMot grijpermodule eenvoudig te reinigen. De GM01 is daardoor ideaal geschikt voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Dankzij de gevoelig in te stellen grijpers, kunnen ze de positie van niet-uniforme producten detecteren. Zo kunnen ze met de juiste klemkracht de producten veilig vastpakken. Een ander belangrijk voordeel van de GM01-serie intelligente grijpers, is het brede scala aan bewakingsopties. Deze zijn belangrijk voor toepassingen met een hoge mate van automatisering. Dit betekent misgrijpen of zelfs voorkomen van het grijpen van afkeur onderdelen “tijdens het proces” gedetecteerd kunnen worden.

Hygiënisch ontwerp voor iedere productvorm in elke omgeving

De dynamische en flexibele eigenschappen van de grijper door de geïntegreerde lineaire motoren van LinMot, maken het mogelijk om talloze productvormen te grijpen. Ook kan de klant zelf grijperklauwen maken aan de hand van de kenmerken en vorm van het product. Dankzij de flexibiliteit van de grijpermodule kan elke grijpeenheid naar wens worden ingesteld en verplaatst, zowel qua kracht als positie, ondanks het aangepaste ontwerp van de grijperbekken. Of het nu gaat om ronde producten met een kwetsbaar oppervlak, of het verzamelen van meerdere producten volgens het “stoffer-blik-principe”, LinMot grijpermodules bieden een flexibele oplossing. Deze modules zijn optimaal afgestemd op de productkenmerken. Ze kunnen ook grote en vlakke producten met een kleverig oppervlak verwerken.

Complete oplossing voor pick-and-place-toepassingen

De GM01 grijpermodule voegt een extra element toe aan de productlijn van LinMot van roestvaststalen motoren en modules door middel van eenvoudige koppeling en materiaalstandaardisatie. Samen met de SM01 geleider kan men een complete pick-and-place-toepassing in roestvrij staal (EN 1.4404) bouwen. De twee lineaire modules SM01 realiseren bewegingen in X- en Z-richting, terwijl de grijpermodule het vastgepakte product bovendien in Y-richting kan bewegen. Een complete LinMot-oplossing kenmerkt zich door een hoge weerstand tegen corrosie en chemische invloeden. Deze oplossingen hebben een enorme levensduur,, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.