Gescheiden verbinden met de nieuwe Helmholz MQTT

PN / MQTT-coupler van Helmholz

Met de nieuwe PN / MQTT-coupler breidt Helmholz zijn productportfolio verder uit voor een nieuw type communicatie: MQTT

Met de nieuwe PN / MQTT-coupler van Helmholz kan een directe verbinding tot stand worden gebracht van het veld- of PLC-niveau naar de cloud. Gegevens worden veilig verzonden met behulp van SSL-codering en authenticatie.

Zoals bij alle couplers van Helmholz, is ook voor deze nieuwe PROFINET / MQTT-coupler geen additionele software nodig. Het configureren vindt in de voor de gebruiker vertrouwde engineeringsomgeving plaats. Het compacte ontwerp is ruimtebesparend en de geïntegreerde LEDs maken eenvoudige diagnose mogelijk.

Met de PN / MQTT-coupler zorgt voor een directe gegevensoverdracht tussen een PROFINET-machine (PLC) en het in de IT gebruikte MQTT-protocol.

In de PROFINET zijde van de coupler wordt vastgelegd wat wordt gecommuniceerd. De PLC-engineer is hiervoor verantwoordelijk. Dit betekent dus dat de machinefabrikant de volledige controle heeft over de gegevensuitwisseling met de IoT-wereld.

De coupler maakt het mogelijk om zowel data vanuit de PLC te versturen als ook te ontvangen. De verbinding naar de MQTT-broker kan lokaal (“on premise”) en met de bekende cloud aanbieders worden gerealiseerd.

Dankzij de PN / MQTT-couper kan de PLC-engineer nu vanuit zijn vertrouwde engineeringsomgeving eenvoudig een koppeling met de cloud realiseren!

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie