Geautomatiseerde pipetteeroplossing analyseert snel COVID-19

Pipetteeroplossing OMRON COVID

Gezien de voortdurende veranderingen van de COVID-19-virusstammen is het cruciaal dat de monsters zo snel mogelijk kunnen worden geanalyseerd. Twee Beierse bedrijven, GriPS Automation GmbH en D&T engineering GmbH, hebben met OMRON samengewerkt om het pipetteergedeelte van het proces te stroomlijnen, waardoor de verwerkingstijd van een uur tot tien minuten per plaat wordt teruggebracht met deze pipetteeroplossing.

Geautomatiseerde pipetteeroplossing van OMRON

Als gevolg daarvan hebben de drie bedrijven het laboratoriumverwerkingssysteem PT600 voor de overdracht van monsters ontwikkeld, waarbij een Cobra 450-robot van OMRON wordt gebruikt voor contactloos transport. De nieuwe pipetteeroplossing is ontwikkeld omdat voor het testen van standaard COVID-19-monsters een gemeten monster van de vloeistof moet worden verwijderd en overgebracht naar een buis waarin het goed kan worden getest. Het handmatig uitvoeren van deze taak is tijdrovend en kan ook tot menselijke fouten leiden. De automatisering van het pipetteerproces is ontworpen om dergelijke fouten te elimineren.

De Cobra 450 van OMRON is een SCARA-robot met vier assen en een bereik van 450 mm. Hij is ontworpen voor processen zoals materiaalverwerking, assemblage en precisiebewerking en biedt een uitstekende herhaalbaarheid. Voor dit specifieke project moet het monster in een multititerplaat met 96 compartimenten worden gepipetteerd. Er moet een punt op de pipet worden geplaatst, die vervolgens wordt gebruikt om een monster te nemen. Een gemeten hoeveelheid hiervan wordt vervolgens overgebracht naar een van de compartimenten in de plaat. Het proces wordt herhaald voor de andere 95 compartimenten.

Pipetteeroplossing OMRON COVID
Illustratie: OMRON

Een complete, slimme oplossing

De pipetteeroplossing, die naast de industriële robot ook een compacte barcodelezer MicroHAWK V330-F, een uiterst nauwkeurige servo-actuator uit de G5-serie, Gigabit Ethernet Vision-camera’s en een industriële paneel-pc NYP35 omvat, automatiseert het hele proces, inclusief het lezen van de QR-codes op de originele vloeistofbuisjes en het toewijzen van elk monster aan het juiste compartiment. De oplossing elimineert alle fouten die kunnen gebeuren wanneer dit proces handmatig wordt uitgevoerd. Het geautomatiseerde proces verloopt ook veel sneller dan het handmatige proces. Het kan tot een uur duren voordat een volledige plaat met 96 monsters is gevuld, terwijl de robot de taak binnen tien minuten kan voltooien. De tijdsbesparing is dus aanzienlijk. De hele pipetteeroplossing wordt bestuurd door ons Sysmac-platform en de NX1-controller werkt de database via OPC-UA voortdurend bij met de barcode-informatie van de monsters.

eerste volledig geautomatiseerde pipetteer-machine

De ontwikkeling van het nieuwe verwerkingssysteem begon in december 2020 en werd in mei 2021 voltooid. Guido Grimberg, CEO van GriPS Automation, zegt: “De eerste volledig geautomatiseerde PT600-machine wordt nu in een laboratorium gebruikt en alles werkt perfect.”

Hij vervolgt: “We werken nu al 25 jaar nauw samen met OMRON en hebben in die tijd veel systeemintegraties samen ontwikkeld. Ze waren daarom een natuurlijke keuze voor het automatiseren van deze oplossing. OMRON biedt een zeer breed productassortiment, dat ons heeft ondersteund bij het ontwikkelen van de totaaloplossing. Van de displays tot robots, barcodelezers, aandrijftechniek, het besturingssysteem etc. Dit vereenvoudigt ons leven, omdat één bedrijf een totaaloplossing kan leveren.”

Guido Grimberg voegt hieraan toe: “Industrie 4.0 is op dit moment een belangrijk onderwerp. Dit project had betrekking op kwesties als de pandemie, traceerbaarheid en de noodzaak om betrouwbare gegevens te verzamelen en te analyseren. Dit is een passie voor ons, en daarom waren we betrokken bij de ontwikkeling van de PT600.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.