FastConnect Profinet kabel reduceert confectioneringstijd tot wel 46%

Profinet kabel

igus biedt nu een nieuwe chainflex Profinet kabel voor het snel kabels confectioneren in het veld. Voor dit doel vertrouwt igus op de FastConnect technologie, welke waarborgt dat de kabel in slechts enkele stappen gemakkelijk kan worden gestript. Hierdoor kan de assemblagetijd met wel 46% worden gereduceerd. Tegelijkertijd kent de nieuwe Profinet kabel een lange levensduur, vooral bij dynamisch gebruik in de kabelrups en een garantie van maximaal 36 maanden.

Profinet is het meest voorkomende industriële Ethernet communicatiesysteem ter wereld. Dankzij de Profinet technologie, kunnen zelfs grote hoeveelheden data worden overgedragen bij maximaal 100 Mbit/s op basis van het Ethernet-protocol. Profinet kabels worden vaak gebruikt in combinatie met een RJ45 connector in bewerkingsmachines, verpakkingstechnologie of op het gebied van handling.

Terwijl vele machine- en installatie-operators al vertrouwen op aansluitklare readychain kabelrups-systemen, hebben gebruikers in het veld kabels van een haspel nodig, die ze zelf op lengte maken en confectioneren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de kabel door een schroefverbinding in de schakelkast moet worden geleid. In dat geval past alleen de kabel er door en niet de connector. Om de connector snel met de kabel te kunnen verbinden, heeft igus nu de FastConnect technologie ontwikkeld voor haar uiterst flexibele chainflex Profinet kabels. Het zorgt ervoor dat de nieuwe CF898.061.FC kan worden gestript en kan worden voorzien van een connector in slechts een paar stappen.

FastConnect voor precieze en veilige steekverbindingen

De kabel, een connector en een stripgereedschap: dat is alles wat de elektromonteur nodig heeft voor het confectioneren. Voor dit doel heeft igus de binnenmantel, de afscherming en de buitenmantel zo ontworpen dat de gebruiker het gereedschap slechts één keer hoeft in te stellen, de kabel vervolgens dient te verwijderen, de connector er in steken en deze te sluiten. Het hele proces bespaart 46% tijd vergeleken met het conventionele strippen van een klassieke kabel met een striptang en een mes.

“Met de nieuwe Profinet kabel, kunnen we gebruikers een uiterst flexibele kabeloplossing bieden die snel geassembleerd kan worden en tegelijkertijd een lange levensduur kent in bewegende toepassingen”, legt Andreas Muckes uit, Head of Product Management chainflex kabels bij igus GmbH. Net als alle igus producten, wordt de CF898.061.FC ook getest in het eigen 3800 vierkante meter grote testlaboratorium. “Echte testen in echte toepassingen zijn belangrijk voor ons, omdat we alleen op deze manier onze chainflex levensduur garantie van tot wel 36 maanden betrouwbaar kunnen aantonen en beloven”, zegt Andreas Muckes. Bij de nog steeds lopende testen in de kabelrups, heeft de Profinet kabel nu al met succes de mijlpaal van 7,8 miljoen cycli overschreden.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.