Ruim 22 procent export groei in mei

Export groei Handel met Rusland

Explosieve export groei

Het volume van de goederenexport was in mei 22,2 procent groter dan in mei 2020, meldt het CBS. Dat is de op een na grootste export groei sinds de start van de statistiek in 1995. Er zijn in mei vooral meer aardolie- en chemische producten, transportmiddelen, metaalproducten en machines geëxporteerd.

Ten opzichte van mei 2019 lag de export 7,9 procent hoger. Het volume van de import was in mei 20,7 procent groter dan in mei 2020 en 9,6 procent dan in mei 2019.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli gunstiger dan in mei.

Omstandigheden voor export in juli gunstiger dan in mei

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juli gunstiger dan in mei. Dat komt vooral doordat de groei van de Duitse industriële productie in de radar van juli groter was.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie