Essentra Components versnelt uitrol elektrische machines

Essentra Components

Essentra components is begonnen met fase twee van zijn vervangingsprogramma voor elektrische spuitgietmachines, nadat in 2021 21 nieuwe machines zijn geïnstalleerd in de EMEA, VS en APAC. Dankzij aanzienlijke verbeteringen in fase één zijn dit er zeven meer dan aanvankelijk gepland.

In de tweede fase van het vervangingsprogramma, gedurende 2022, zullen naar verwachting 20 nieuwe elektrische machines worden geïnstalleerd. In februari dit jaar zijn al zeven machines besteld. Tot nu toe zijn er 39 spuitgietmachines vervangen, ofwel aan het einde, ofwel in de laatste fase van hun levenscyclus.

Essentra Components

Essentra Components had aanvankelijk als doel om de hele portefeuille tegen 2031 door een energiezuiniger exemplaar te vervangen, maar verwacht nu dat de revisie dichter bij 2028 zal zijn voltooid. Dit dankzij het succes dat Essentra tot nu toe heeft geboekt en de overname van de Chinese fabrikant Hengzhu vorig jaar. Hierdoor heeft Essentra Components veel lokale machineleveranciers heeft kunnen aantrekken in APAC.

De nieuwe machines bewijzen nu al hun waarde: in de vier vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, de Verenigde Staten en China waar de machines in 2021 zijn vervangen, wordt een energiebesparing van 21% tot 31% per cyclus gemeld. De veranderingen hebben geleid tot een gemiddelde Co2-reductie per machine van 2,41 ton, ruwweg 45 ton per jaar in totaal. Dit resulteert in nog meer productkwaliteit voor de klanten van Essentra, waaronder meer dan achtduizend Nederlandse klanten.

Vanwege wereldwijde logistieke uitdagingen verwacht Essentra dat de nieuwere machines in juni van dit jaar operationeel zullen zijn. Deze nieuwe machines, waarvan sommige al in ontwikkeling zijn en andere nog moeten worden besteld, zullen machines in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Spanje vervangen. Fase drie zal in mei van dit jaar van start gaan om mogelijke toekomstige verlengingen van doorlooptijden tegen te gaan en eventuele onderbrekingen in leveringen en installaties te beperken.

machinevervangingsprogramma succesvol

Chris Butler, Divisional Engineering Manager bij Essentra Components zegt dat het eerste jaar van het machinevervangingsprogramma een groot succes is geweest: “We zijn erin geslaagd om zeven machines meer te leveren dan we oorspronkelijk hadden begroot. We zien nu al de eerste voordelen zoals een lager energieverbruik, betere kwaliteitsprestaties en kortere cyclustijden. Omdat de voordelen in het hele bedrijf voelbaar zijn, hebben we de oorspronkelijke scope geprioritiseerd en uitgebreid om onze oorspronkelijke tijdslijn hopelijk met twee jaar te verkorten. Hoewel dit ambitieus is, is de vermindering van de koolstofuitstoot een belangrijk aandachtspunt voor het bedrijf en zelfs voor de sector.”

Het oorspronkelijke budget voor de tweede fase is verhoogd met 600.000 euro om tegemoet te komen aan de groeiende eisen van het bedrijf en de behoefte aan nieuwe apparatuur.

In totaal verwacht Essentra bijna € 8,5 miljoen te investeren in de eerste drie fasen, waarbij de derde fase in juni van dit jaar van start zal gaan, eerder dan oorspronkelijk gepland.

Over Essentra Components

Essentra Components, onderdeel van Essentract Plc, is een internationale fabrikant en distributeur van essentiële industriële componenten. Het bedrijf is opgericht in 1955 en is actief in 29 landen over de hele wereld

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie