R-EMENDO: nieuwe tool vertrouwt op elektronica

Elektrische ontbramingsspil

Met robotondersteuning kunnen veel nabewerkingsstappen nauwkeuriger, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. De pneumatische gereedschappen van automatiseringsspecialist SCHUNK worden nu aangevuld met de elektrische ontbramingsspil RCE. Het energiezuinige, verstelbare gereedschap is veelzijdig en kan de meest uiteenlopende werkstukken aan.

De industriële oppervlaktebehandeling heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt door de toenemende eisen. Dankzij de geautomatiseerde processen kunnen scherpe randen, uitsteeksels of rafels moeiteloos worden verwijderd, zelfs van complexe werkstukken. Ook het personeel profiteert hiervan, omdat onaangename en stressvolle stappen wegvallen en het risico op letsel afneemt. De resultaten zijn ook indrukwekkend, met gelijkmatig schone randen en perfecte oppervlakken.

Elektrische ontbramingsspil RCE – Energiezuinig en stil

Met SCHUNK R-EMENDO-tools kunnen robots naast het hanteren van onderdelen ook andere taken op zich nemen. Via de snelwisselsystemen van de automatiseringsspecialist kunnen ze naar wens worden aangesloten.

De nieuwe elektrische ontbramingsspil RCE vult het bestaande SCHUNK-portfolio van pneumatische gereedschappen aan en biedt nog meer flexibiliteit. Het energiezuinige gereedschap werkt bijzonder stil en kan dankzij het instelbare toerental tot 50.000 tpm en de instelbare aandrukkracht een grote verscheidenheid aan werkstukken aan. Gebruikers kunnen deze parameters individueel aanpassen en zo optimale resultaten behalen bij de nabewerking.

Het compensatiemechanisme compenseert bovendien toleranties in de contour van het werkstuk. Naast ontbramen kan het veelzijdige gereedschap ook worden gebruikt voor borstel-, slijp- en polijsttaken, wat het takenpakket van het systeem aanzienlijk uitbreidt. Geïntegreerde procesbewaking geeft feedback over spilbelasting en toerental van de elektrische ontbramingsspil RCE. Dit zorgt voor minder afval en een betere productkwaliteit.

Robots kunnen het allebei: beladen en bewerken

Robotondersteunde nabewerking heeft een groot potentieel dat tot nu toe vrijwel onbenut is gebleven. Vooral bedrijven die al robots inzetten voor het beladen en ontladen kunnen deze ook gebruiken voor de nabewerking. Zij kunnen doorgaans automatisch direct gekoppeld worden aan het bewerkingsproces in de bewerkingsmachine. Terwijl de machine het bewerkingsproces voortzet, gebeurt de nabewerking parallel. De doorlooptijd en de productiekosten van de werkstukken kunnen op deze manier aanzienlijk worden verlaagd – met een relatief gering investeringsvolume en een snel rendement op de investering.

Met het juiste gereedschap staat niets de overschakeling op een geautomatiseerd proces in de weg. Wie zijn toepassing wil laten valideren door ervaren ingenieurs is in goede handen in het CoLab-robottoepassingscentrum van SCHUNK.

Meer informatie over de nieuwe elektrische ontbramingsspil RCE bij SCHUNK

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.