Eenvoud en gemak met draadloze seriële communicatie

seriële communicatie

Met het seriële communicatie systeem EX600-W van SMC ontdekken klanten de eenvoud en het gemak van draadloos. De EX600-W is een product dat in uiteenlopende industriële omgevingen kan worden toegepast, zoals in de automotivesector en bij lasprocessen. Het systeem kan vrijwel overal worden geplaatst. Die flexibiliteit bewijst zich in onder meer productieprocessen met bewegende delen, zoals draai- en indexeertafels en robotarmen.

Het seriële communicatie systeem zorgt ervoor dat minder kabels en aansluitingen nodig zijn, waardoor installatie, aanpassingen en onderhoudstijd tot een minimum worden beperkt. Ook het risico van ontkoppeling en circuitonderbreking is zeer gering, waardoor prestaties en productiviteit gewaarborgd zijn.

De EX600-W is een decentrale oplossing die compatibel is met EtherNet/IP en PROFINET. Het seriële communicatie systeem is bestand tegen elektrische ruis, waardoor het zelfs in zware industriële omgevingen betrouwbaar is. Zowel digitale als analoge signalen en pneumatische systemen kunnen worden beheerd.

De EX600-W maakt gebruik van de hoogfrequente beperkte ISM-band voor industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen. Het seriële communicatie systeem is uiterst betrouwbaar, omdat storingen door frequentieverspringing van andere draadloze apparatuur in de productieomgeving worden voorkomen. Daarnaast verhindert gegevensversleuteling onbevoegde toegang.

Meer informatie bij SMC

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie