Een vliegende start voor uw duurzame innovatieproject

Studententeam Team CORE

Team CORE is een studententeam dat sterk verbonden is aan de Technische Universiteit Eindhoven en andere kennisinstellingen in de regio Brabant. Een verzameling jongeren vanuit verschillende studierichtingen, Hogescholen en Universiteiten die in hun vrije tijd werken aan projecten die bijdragen aan oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken rondom recycling, duurzaamheid en circulariteit. Op 14 en 15 september a.s. treft u ze op de Kunststoffenbeurs.

Concrete hulp door Team Core bij uitdagingen rondom duurzaamheid

De studenten van Team CORE hebben al een indrukwekkend track record. Zo ontwikkelden ze de MAGMA, een oven waarmee vliegas omgezet wordt in basalt en energie. Een andere techniek is de TITAN batterijshredder waarmee batterijbranden voorkomen worden èn nuttige restmaterialen voor recycling teruggewonnen. De jongste ontwikkeling van Team CORE is een toevoeging aan de TITAN, een op AI gebaseerde shredder die in staat is batterij houdende producten in afvalstromen te herkennen, te isoleren, veilig te stellen en te shredderen.

Het zijn stuk voor stuk ontwikkelingen met een hoog Technology Readiness Level (TRL) waarmee innovaties direct inzetbaar zijn in de markt. De studenten van Team CORE leveren daarbij – samen met de kennisinstellingen waar ze studeren – de kennis over de nieuwste technologieën om snel en gericht oplossingen aan te dragen. Ze ontwikkelen ook een werkend prototype. Met ondersteuning vanuit STEM Industrial Marketing Community wordt gekeken naar de toepasbaarheid, marktpotentie en de business case van de gevonden oplossingen.

Nu is het tijd om die methode in te zetten voor maatschappelijke vraagstukken waarvoor de kunststoffensector zich geplaatst ziet. Met het hoge gehalte techneuten en de intrinsieke motivatie om problemen op te lossen, wil CORE de kunststofsector hier een helpende hand bieden.

Daarvoor dagen Team CORE en STEM-imc de bezoekers van de Kunststoffenbeurs uit om met de meest relevante en interessante maatschappelijke vraagstukken rondom kunststoffen naar de stand van CORE te komen en deze daar voor te leggen. Daag Team CORE en STEM-imc uit om daarvoor markttoepasbare oplossingen te presenteren. 

Pitch uw uitdaging tijdens de Kunststoffenbeurs

Op 14 en 15 september a.s. staan CORE en STEM-imc op de Kunststoffenbeurs. Team CORE wil haar kennis en kunde ook beschikbaar stellen aan de kunststoffensector, juist ook omdat er veel te doen is over de duurzaamheid, circulariteit en recycling van kunststoffen. Gedurende beide beurdagen ontvangt het team graag uw ‘challenges’. Waarmee u ze uitdaagt om oplossingen voor een gemeenschappelijk vraagstuk van de sector te vinden. Aan het eind van de tweede dag wordt de challenge afgesloten met een terugkoppeling van de meest interessante cases en oplossingen in de plenaire zaal.

Iedereen die het team uitdaagt krijgt overigens na afloop van de beurs een korte rapportage van onze bevindingen met enkele aanbevelingen voor de verdere uitwerking van de oplossing voor het door u ingebrachte vraagstuk.
Kijk hier voor meer informatie en hoe u uw uitdaging pitcht op onze stand. 

 Dit artikel verscheen eerder al als column in het katern over de Kunststoffenbeurs 2022 in Kunststof Magazine #5 (september 2022).

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.