Siemens AG neemt industriële aandrijftechnologie-activiteiten ebm-papst over

ebm-papst

Siemens AG heeft een overeenkomst getekend voor het overnemen van de activiteiten van ebm-papst op het gebied van industriële aandrijftechniek. Het bedrijf, omvat intelligente, geïntegreerde mechatronica-systemen in de 12V tot 24V range en innovatieve motion control-systemen. Deze systemen worden gebruikt in onbemande transportsystemen. De geplande overname vormt een aanvulling op het Siemens Xcelerator-portfolio en versterkt de positie van Siemens als toonaangevende leverancier van oplossingen voor flexibele productieautomatisering.

Mechatronische aandrijfsystemen ebm-papst

Cedrik Neike, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Digital Industries: “Ebm-papst’s innovatieve portfolio van mechatronische aandrijfsystemen en hun hooggekwalificeerde mensen passen uitstekend bij Siemens. Het zal ons in staat stellen om nieuw bedrijfs- en klantenpotentieel aan te boren in de snelgroeiende markt voor intelligente, accu-aangedreven aandrijfoplossingen in de intralogistiek en robotica.”

IDT-producten zijn intelligente mechatronica-systemen, die de industriële automatisering en digitalisering van productieprocessen ondersteunen. De toepassing van deze producten helpt bij vergroten van de flexibiliteit en productiviteit. Bijvoorbeeld bij mobiele robots, onbemande transportvoertuigen en bij automatiseringstaken, zoals het verstellen en ombouwen van productiemachines.

Nieuwe markten

De integratie van het IDT-portfolio van ebm-papst in het bestaande automatiseringsportfolio van Siemens zal, in combinatie met het wereldwijde verkoopnetwerk van Siemens, nieuwe markten openen en een aanzienlijk zakelijk potentieel genereren op het gebied van flexibele en autonome fabrieksautomatisering.

De transactie moet rond midden 2025 klaar zijn. Dit hangt af van goedkeuringen door autoriteiten. De IDT-activiteiten van ebm-papst zijn gevestigd in St. Georgen en Lauf an der Pegnitz, Duitsland, en in Oradea, Roemenië.

Meer informatie bij Siemens

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie